Overstappen van SAP ECC naar SAP S/4HANA: 5 redenen

Waarom zou je een nieuwe auto kopen als de oude het nog doet? Een goede onderhoudsbeurt, nieuwe banden eronder en je kunt er weer een jaar (of twee) tegenaan. De afweging voor een ERP-systeem is niet veel anders. Veel bedrijven overwegen een upgrade of complete vervanging. Wat zijn hun afwegingen?

1: De cloud is onderhoudsvriendelijk

De Cloudvoordelen van SAP S/4HANA verlagen zowel de implementatie- als de operationele kosten drastisch. En daarmee ook de TCO (Total Cost of Ownership). De overstap naar standaardprocessen maakt het nog gunstiger.

2: Bevordert standaardisatie

Je krijgt best practices van end-2-end bedrijfsprocessen geleverd. Hierdoor is het mogelijk om je bedrijsprocessen te standaardiseren, zodat ze makkelijker mee kunnen met updates en nieuwe fuctionaliteiten. Routineprocessen automatiseer je vervolgens met ingebedde technologie. Denk aan Artificical Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Robotic Process Automation (RPA) en Embedded Analytics.

3: Versnellen en bijstellen is makkelijk

Flexibiliteit en wendbaarheid zijn cruciaal door de impact van wereldwijde én lokale ontwikkelingen. Je moet snel inspelen op veranderingen om mee te blijven doen. Met de cloud zijn real-time rapportages en complexe simulaties binnen handbereik.

4: Altijd de 'latest & greatest' functionaliteit! - Artificial Intelligence

Elk jaar krijg je automatisch de nieuwste functies meerdere keren, en het wordt alleen maar beter met de komst van SAP Joule! Joule, je slimme AI assistent, is altijd klaar om je te helpen met taken en het vinden van informatie. Of je nu je adres wilt wijzigen of informatie over je teamleden wilt opvragen, Joule regelt het voor je!

5: Duurzaamheidsdoelen beheersen

In S/4HANA Cloud zitten nieuwe processen en oplossingen die duurzaamheidsdoelen ondersteunen. Denk aan zicht op CO2-uitstoot en overzichten voor belanghebbenden.

Definieer de reden voor jouw bedrijf

Breng Business en IT samen om een duidelijke, strategische koers te bepalen. Klanten schakelen ons in als inhoudelijke sparringpartner die alle opties overziet. En die de kritische vragen durft te stellen die hen behoeden voor misstappen. Dit bereiken we met een kort en krachtig Discovery traject.

Deze bedrijven gingen je voor

O.a. Wefabricate, IDL, Strukton Worksphere en Universiteit Maastricht

Lees de succesverhalen

Advies nodig over SAP S/4HANA (Cloud)?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek over jouw SAP S/4HANA behoeften.
Jan Laros