BLOGSUPPLY CHAIN EXECUTIONSAP S/4 HANASAP EXTENDED WAREHOUSE MANAGEMENT
Özgör Ince

Ben jij volledig bij op jouw EWM-vakgebied?

Onmiskenbare kennis over de toekomst van Public Cloud

Operationele efficiëntie van het magazijn is cruciaal om competitief te blijven als bedrijf. Tot zover niets nieuws. Maar er is wél iets nieuws gaande in de moderne magazijnwereld. En als je je daar niet nu in verdiept, loop je binnenkort achter de feiten aan. Met de transitie naar de public cloud, verandert ook het te gebruiken warehousemanagementsysteem mee. SAP WM for Public Cloud is nu nog redelijk onbekend, maar is significant anders dan andere SAP WM-systemen. Wil jij als EWM-consultant zeker weten dat helemaal op de hoogte bent over de huidige ontwikkelingen rondom Public Cloud? We praten je graag bij in dit artikel. 

De bekende SAP Warehouse Management systemen

SAP biedt verschillende Warehouse Managementsystemen. Daardoor denken consultants soms ten onrechte dat hun kennis up-to-date is, terwijl dat niet meer zo is. Waar dit artikel verder niét over gaat, is een van deze drie systemen: 

 

  •  SAP Warehouse Management. Deze wordt binnenkort niet meer ondersteund. De overstap naar een ander WMS is dus noodzakelijk.

  • SAP Stock Room Management. Dit systeem maakt het mogelijk om de transities naar S/4HANA en EWM gescheiden te houden en op 1 transitie tegelijk te focussen. 

  • SAP Extended Warehouse Management (EWM). Ontworpen om magazijnprocessen te optimaliseren en de algehele efficiëntie van de supply chain te vergroten. Er is een Basic en Advanced licentie.  

De nieuwe ster: SAP Warehouse Management for Public Cloud

Steeds meer bedrijven maken de transitie naar de Public Cloud. Gebruiken jullie SAP S/4HANA Public Cloud? Dan is de warehousemanagementoplossing standaard SAP WM for Public Cloud. Dit staat los van het bekende SAP EWM. Het is een afgeslankte variant, gebaseerd op EWM. Daardoor is het minder complex, zeker in vergelijking met de Advanced licentie van SAP EWM. De functionaliteiten zijn op dit moment bijna vergelijkbaar met SAP Basic EWM. 

De voordelen van SAP WM for Public Cloud 

Het grote voordeel van SAP WM for Public Cloud is dat het makkelijk te implementeren is. Dit komt dankzij duidelijk gedefinieerde Scope Items & Best Practices. Ook onderhoudt SAP het systeem zelf. Daarnaast zijn er over-the-air upgrades wat regelmatig nieuwe features en updates met zich meebrengen zonder veel inspanning. Zo wordt het de komende jaren flink uitgebreid om op niveau van Advanced EWM te komen. Ook zijn veel technische aspecten al vooraf geconfigureerd, waardoor de implementatietijd wordt verkort. Toch zijn er een paar verschillen. Twee belangrijke voorbeelden zijn dat PPF niet mogelijk is en dat in de Cloud het gebruik van Process Oriented Storage Control voorlopig niet mogelijk is. Wel staat het op de roadmap, maar helaas zonder datum.

De voordelen van de SAP Public Cloud 

Door te kiezen voor een SAP Cloud benadering kan men tot wel 50% besparen op de implementatie kosten en is het mogelijk 40% tot 60% sneller waarde eruit te halen, volgens SAP.

Daarnaast bestaat er de mogelijkheid om gebruik te maken van een Public Cloud S/4HANA systeem met een standalone EWM-systeem (i.p.v. WM for Public Cloud) om toch gebruik te kunnen maken van de vele voordelen dat het Advanced EWM systeem biedt. 

Meer over de voordelen van een SAP Public Cloud implementatie vind je in dit uitgebreide blog.  

McCoy x SAP WM for Public Cloud

McCoy heeft meerdere Public Cloud projecten succesvol afgerond, waaronder een aantal WM in Public Cloud gerelateerde projecten. Graag verwijs ik je door naar een success story over een SAP S/4HANA Public Cloud incl. WM for Public Cloud implementatie. Beluister de podcast als je hier meer over wil weten. 

Hoe hoog is jullie magazijnefficiëntie? 

Als jullie hierin een volgende stap willen zetten, heeft SAP S/4HANA Public Cloud in combinatie met SAP WM for Public Cloud meerwaarde. Weeg de beperkingen van het systeem kritisch af tegen EWM en bepaal jullie strategie. 

Wil je meer leren over SAP S/4HANA Public Cloud of ontdekken hoe McCoy je organisatie kan helpen bij haar digitale transformatiereis? Neem een kijkje op onze website waar we vaak blogs en video's plaatsen met het thema Public Cloud of neem contact op met Jan Laros. (+31 623195153).