BLOGINTEGRATIONMENDIX
Dieter Coppelmans

Doorlopende business waarde met de adaption layers van McMendix

In een vorige blog introduceerden we McMendix: Mendix by McCoy. In deze blog bespreken we twee use cases over situaties waar organisaties tegenaan kunnen lopen en hoe McCoy hierbij kan helpen. Maar eerst een korte terugblik op het belang van McMendix voor jouw organisatie.  

Belang van Mendix

Met Mendix kan snel business waarde gegenereerd worden door als het ware ‘te luisteren’ naar de organisatie en daarop actie te ondernemen. De manier waarop geacteerd wordt, is van groot belang voor toekomstige integratietrajecten. Mendix zelf noemt dit de adaption layers (systems of innovation, differentation en record). Hierbij gaat het dus niet alleen over hoe je nu waarde genereert, maar vooral ook hoe je dat blijft generen. De SAP-consultants van McCoy zijn geschoold in zowel SAP als Mendix en kunnen je hierin begeleiden. 

Denk bijvoorbeeld aan het transitietraject van Current Mode of Operations naar Future Mode of Operations. Juist tijdens deze trajecten kan duidelijke begeleiding een belangrijke stap zijn voor effectieve ontwikkeling, rekening houdend met het uiteindelijke doel. De brede kennisbasis van McCoy over SAP-implementaties stelt ons in staat om effectief te kijken naar hoe we zowel nu als later business waarde kunnen waarborgen. 

Voorbeeld case sales

Neem als voorbeeld een app voor lokale salesteams waarmee prospects bijgehouden worden. Met Mendix breng je deze app snel live en zo voeg je direct waarde toe aan je organisatie. Daarbij kan het van belang zijn om bij het eerste ontwerp al rekening te houden met toekomstige integratie met SAP API’s. Wellicht wil je met de app uiteindelijk ook klantorders in SAP aanmaken? Een afgestemd Mendix-ontwerp voor deze module en dit datadomein zorgt voor lagere ontwikkelkosten zonder enig nadeel voor de business. McCoy-consultants onderscheiden zich juist op dit vlak door hun sterke communicatievaardigheden en affiniteit met uw organisatie, waarmee ze tegelijkertijd een technische brug slaan tussen de ontwikkelingen in Mendix en SAP.


Voorbeeld case planning

Een interessant voorbeeld is dat van een organisatie die een groot deel van haar planningswerkzaamheden in Excel uitvoert. Om het transitiemodel aan te houden, is het niet altijd gewenst om direct over te stappen naar bijvoorbeeld SAP MRS. Liever wordt er direct business waarde gegenereerd door het bouwen van een gebruiksvriendelijke Mendix-applicatie. Op de middellange termijn kan deze applicatie dan stapsgewijs geïntrigeerd worden met SAP, waarna uiteindelijk een volledig geïntegreerde applicatie ontstaat. McCoy kan hierbij helpen dankzij onze brede kennis van zowel jouw organisatorische processen als de processen in SAP. Dit garandeert de business waarde én houdt de ontwikkelingskosten laag tijdens de hele levensduur van de applicatie.  

Eerlijk verhaal

Gezien de bovenstaande voorbeelden is een integratie niet altijd nodig. Maar naarmate een applicatie volwassener wordt, ontstaat vaak de wens om de daarin bestaande gegevens integraal te delen met de systemen binnen jouw organisatie. Ook daarmee kan McCoy ondersteunen door middel van een eerlijk en transparant verhaal over de mogelijkheden.

Think Mendix, Think McCoy 

 

Wil je weten wat onze Sales & Service team voor jouw organisatie kan betekenen? Neem dan contact op met Jan Laros: +31 6 23 19 51 53