SAP, MAAR DAN ANDERS.

Het zijn bijzondere tijden. En er wordt al zo veel over Corona geschreven, dat we ervoor kiezen dat hier niet ook nog eens te doen.

Wat we wel doen is het vertalen van de huidige tijd en trends naar onze klanten. Hoe kunnen we onze klanten helpen om ook in deze tijden het maximale uit hun SAP investering te halen. En deze zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de huidige en toekomstige business modellen.

Het antwoord van McCoy is PAS. Project As a Service. In onze ogen dé manier om de klassieke problemen en bezwaren die we bij onze klanten zien te adresseren. Deze problemen en bezwaren zien wij vaak als volgt: 

1. Een hoge aanvangsinvestering in de vorm van aanschaf licenties en een implementatie project. Waar de financiële functie vaak moeite mee heeft.

2. En vervolgens de overdracht naar beheer. Een andere partij die de opgeleverde functionaliteit in beheer moet nemen. En vanaf dat punt verantwoordelijk is voor het goed werken, maar veel belangrijker nog de toegevoegde waarde van jouw SAP investering.

3. CAPEX in plaats van OPEX, ook iets wat de financiële collega’s liever andersom zien.

PAS is het antwoord van McCoy op al deze problemen:

  • Wij nemen de integrale verantwoordelijkheid voor het opleveren van jouw SAP project. Zodanig dat de business case gerealiseerd wordt. Wij nemen het ook in beheer. En wel zodanig dat ook beheer bijdraagt tot het realiseren van de toegevoegde waarde van de geïmplementeerde SAP module(s). Alleen zo realiseer je de maximale waarde op je investering

  • Deze hele levenscyclus bieden we aan als een dienst. As A Service dus. Zowel de Licenties, als het project én het beheer vormen de scope van de dienst. Waardoor de klassieke aanvangscurve qua investering afvlakt en je vooraf zekerheid hebt over je maandelijkse kosten. Hierdoor is de realisatie van de business case veel gemakkelijker te volgen. Wij vinden dat belangrijk.

  • We kunnen zelfs nog een stap verder gaan en de kosten verdelen over de echte kostendragers. Of dat nu je medewerkers zijn, aantal uitgeleverde pakketten of procentuele verbetering van je service level. Zo koppel je de kosten van de investering aan de uiteindelijke dragers ervan. En is het nog gemakkelijker te volgen en dus financieel te maken. Hier worden de finance mensen echt blij van…

PAS is in onze ogen de nieuwe manier van werken. Zowel voor de software leveranciers, consultancy bedrijven als eindklanten. Het klassieke driepartijen model, waarin nummer 1 de licentie levert, nummer 2 het project uitvoert en partij 3 de zaak in beheer mag nemen heeft in onze ogen de langste tijd gehad.

Vooral omdat de kans dat op deze manier de investering maximaal bijdraagt aan het bedrijfsresultaat klein is.

Door het inzetten van PAS staan alle neuzen dezelfde kant op. En kunnen we ons dus richten op de zaken die echt belangrijk zijn. SAP gebruiken en laten renderen zoals het bedoeld is.

Wij vertellen je er graag meer over. En laten hierin ook klanten aan het woord die al succesvol met McCoy hebben gewerkt op de PAS manier. SAP. MAAR DAN ANDERS.

Lees ook: Project-As-a-service: zélfs je IT-project kun je leasen

Kijk hier voor meer informatie of bel Tom voor een afspraak: 06 50697711