BLOGSALES & SERVICE
Gianni Sanders

A Week in the Life of: Gianni

Stap in de wereld van Gianni's werkweek. In dit blog neemt hij je mee op (werk)reis. Ontdek wat hij doet, hoe zijn werkweek eruitziet en waarom het leven als McCoy-consultant, perfect bij hem past. Ben jij nieuwsgierig naar het werk van een Order-to-Cash-consultant? Zoek dan niet verder - dit is jouw leesmateriaal!

Hey daar, ik ben Gianni Sanders en sinds 1 oktober 2022 ben ik onderdeel van het dynamische team van McCoy. Met trots deel ik mijn ervaringen, want vanaf dag één werk ik aan een spannend project: Het S4 Digital Transformation project bij NXP. Hoe dat eruitziet? Ik neem je mee.

Maandag

Mijn werkweek begint op de High Tech Campus bij NXP. Binnen het OTC-team ben ik verantwoordelijk voor datamigratie. Ik sluit daarom aan bij een meeting met het off-shore-team dat zich bezighoudt met de uitvoering van de validatierapporten. We bespreken de voortgang, maar ook de uitdagingen van deze en vorige week. En maken dan een nieuwe planning voor de komende weken.

's Middags ga ik gezellig lunchen met mijn collega Thijs van McCoy. We lopen naar de strip, waar de eetopties eindeloos zijn. Na de lunch besluiten we een wandeling te maken. Terwijl we langs de groene paden van het HTC-terrein slenteren, bespreken we enthousiast onze plannen voor het weekend. Terug op het NXP-kantoor heb ik een afstemmingsgesprek om optimalisaties op de validatierapporten en datamappings te bespreken. Dit verwerk ik daarna in de Migration Cockpit.

Dinsdag

Denksessie dinsdag, want de dinsdagen staan voor mij meestal in het teken van meetings. Ik start vandaag met een cross-stream-meeting van de data migration track, om de voortgang van de trial migration te bespreken. Daarna mag ik direct door naar de OTC-teammeeting. Vervolgens sluit ik de ochtend af met gesprekken over de cutoverstrategie voor workflows & Idocs.

In de middag praat ik collega’s en stakeholders bij over de nieuwe functionaliteiten van SAP-software. Zo vervangt in S/4HANA SAP Credit Management (FSCM) de oude Credit Management-functionaliteit. In de afgelopen maanden zijn er diverse inrichtingen en procesoptimalisaties gedaan, hoog tijd om iedereen op de hoogte te brengen. Zo kan ook het team, de vragen van de verschillende afdelingen beantwoorden.

Woensdag

Woensdag ben ik op het McCoy-kantoor. Daar ontmoet ik mijn McCoy collega Hanifi. Met een verse bak koffie, duiken we de meeting-room in en gaan we samen aan de slag met het trainingsmateriaal van de afdeling Sales & Service. Dit trainingsmateriaal wordt gebruikt voor het Young Talent-programma van McCoy. Tijdens de lunch lopen we met een aantal collega’s een rondje over het gezellige Strijp-S.

In de middag ben ik bezig met het onderzoeken van problemen die zijn opgedoken tijdens de gebruikersacceptatietest (UAT). Deze problemen worden ook wel ‘defects’ genoemd. De problemen variëren van fouten met het toewijzen van HS codes aan producten, tot aan verkeerd gegenereerde gegevens en onverwachte informatie op facturen. In het kort: mijn middag draait om het oplossen van problemen die tijdens tests zijn ontdekt.

Donderdag

Vandaag ben ik weer bij NXP. Ik start de dag met het doorzetten van de wijzigingen die ik gisteren heb uitgevoerd. Daarna ga ik meteen door naar een meeting met het tech-team, om het design van een validatierapport te bespreken dat op maat is gemaakt. Door de nieuwe FSCM-functionaliteit (zie mijn dinsdagactiviteiten😊), kunnen we niet één-op-één valideren en moeten we de nieuwe S4-tabellen mappen met de oude tabellen.

In de middag heb ik een werksessie met Pawel van SNP (de migratiepartner van NXP) uit Polen. Hij is deze week met een aantal collega’s naar Eindhoven gekomen voor een aantal werksessies. Met hem loop ik door de resultaten van de DCV- (Data Consistency Verification) en AT (Automated Testing)-tools van SNP. En beoordelen we deze op relevantie en urgentie. Voor de grote issues maak ik Jira-tickets aan die ik binnen het OTC-team verdeel. Aan het einde van de dag heb ik nog een update-call met de data-migration-stakeholders. Tijdens deze call bespreken we nieuwe tickets, maar ook de lopende issues.

Vrijdag

Vandaag rijd ik weer naar het kantoor van McCoy op Strijp-S. Elke twee weken hebben we een coffee corner-sessie met de hele business unit Sales & Service. Omdat iedereen natuurlijk bij verschillende klanten werkt, vinden we het belangrijk een moment te pakken om elkaar even te zien en te spreken. BU-leads Hans & Theo, praten ons kort bij over lopende zaken. En dan is tijd om alle nieuwtjes en vakantieplannen te bespreken.

Met de koffie nog in de hand, ga ik meteen door naar de lunch. Die heb ik met Hans, want hij is naast BU-lead ook mijn coach. Hans zit op hetzelfde project als ik en dat heeft als voordeel dat hij mij ‘on the job’ kan coachen. Ik heb een aantal casussen van de afgelopen weken uitgewerkt die we samen bespreken. Ik ben altijd heel blij met zijn inzichten en tips, die hij op basis van zijn jarenlange ervaring met mij deelt. Ik probeer alle inzichten dan ook altijd meteen in de praktijk te brengen. Zo blijf ik mezelf ontwikkelen als consultant.

Eenmaal terug op kantoor, rond ik de laatste taken van de week af. Ik heb nog een korte call met het autorisatie-team om de FSCM-rollen te testen. Op het moment dat ik de call beëindig, hoor ik in de verte dat de eerste biertjes geopend worden. Ik haast me snel naar de bar om samen met de aanwezige collega’s de week af te sluiten en het weekend in te luiden.

Lijkt dit je wat?

Als McCoy-consultant ziet elke week er anders uit. Deze keer nam Gianni je mee, maar onze collega's Hanifi Topcu en Mariam Amiri, hebben ook een blog geschreven waarin ze je een kijkje geven in hun spannende werkweek.

Nieuwsgierig naar jouw mogelijkheden bij McCoy? Stuur dan direct een bericht naar Joost Hinderdael!