User Experience design

Met een goed softwaresysteem alleen ben je er nog niet. In de praktijk is het soms lastig voor een gebruiker van de software - de eindgebruiker - om zijn of haar weg te vinden. Taken worden dan minder snel uitgevoerd, er worden fouten gemaakt - en bovenal - er ontstaat frustratie bij de eindgebruiker. 
‘Computer says no’. Je kent het wel.

UX Design zorgt voor minder fouten en tijdswinst

Alle reden dus om je software-applicatie gebruiksvriendelijk in te richten. De User Experience (UX) designers van McCoy kruipen daarvoor in de huid van de eindgebruiker. We proberen eerst te begrijpen wat er écht belangrijk is voor degene die er elke dag mee werkt. Vervolgens wordt de software daarop toegespitst. UX Design zorgt op die manier voor een gebruiksvriendelijke applicatie met de juiste informatie, in de juiste vorm, op de juiste plek. De meest succesvolle applicaties helpen de gebruiker te vinden waar hij naar op zoek is, zonder daarbij na te hoeven denken. Zo kunnen gebruikers hun taken sneller en beter uitvoeren. Dat levert dus naast een betere ervaring, ook minder fouten en tijdswinst op.

Onze UX expertise: de kracht van gebruiksvriendelijke software

UX design is een geïntegreerd onderdeel van de aanpak van McCoy, omdat wij geloven in de kracht van  gebruiksvriendelijke software. Creative Consultancy noemen wij dat. Wij vormen de brug tussen techniek, business processen en de (eind)gebruiker. De wensen en behoeften van de eindgebruiker zijn uitgangspunt in onze aanpak, waarbij we rekening houden met het beoogde proces en de technische mogelijkheden. Onze UX-designers maken dan ook altijd deel uit van het implementatieteam, ongeacht van de gebruikte technologie. We haken dan graag de UX-specialist aan die kennis heeft van een bepaald vakgebied, zoals bijvoorbeeld logistiek. 

We helpen je natuurlijk ook graag met specifieke UX vragen, zoals een analyse van je website, van je product of dienst. Ook geven wij workshops over User Experience Design.

Wil je hier meer over weten? Neem contact op met Jan Laros