McCoy Creative Consultancy

Ieder UX project is een beetje anders. Onze ervaring hebben we gebundeld in een 4 stappenaanpak, die op bijna elk project toepasbaar is. Heb je zelf al stappen gezet? Wij helpen je ook graag met een specifiek onderdeel hiervan. Zo gaan we te werk:

Stap 1 -  Voorbereiding (Strategie)

Samen denken we na over welke gebruikersgroepen er zijn en wat hun belangrijkste taken zijn. We richten ons juist op taken die het meest voorkomen, omdat daar de grootste winst te halen valt.

Wat leveren we op?
·       Plan van aanpak voor UX
·       Definitie van gebruikersgroepen en hun meest belangrijke taken

Stap 2 - Exploratie (Empatie)

Dit is in feite een nulmeting. We kruipen in de huid van de eindgebruiker. Waar lopen ze tegenaan met de huidige software? Daarvoor nemen we interviews af en we kijken over hun schouders mee tijdens het uitvoeren van hun taken. Vervolgens maken we persona’s – gebruikersprofielen – waarin we onze bevindingen samenvatten. Deze persona’s zijn input voor een Day-in-the-Life Workshop, waarin we samen met de eindgebruikers kijken welke van deze taken we beter kunnen ondersteunen door middel van een nieuw of verbeterd ontwerp. Van alle bevindingen maken we een lijst met aanbevelingen, die we sorteren op prioriteit. 

Wat leveren we op?
·       Uitgewerkte interviews (geanonimiseerd)
·       Persona’s (gebruikersprofielen)
·       Lijst van bevindingen (gesorteerd op prio)
·       Resultaten nulmeting

Stap 3. Realisatie Fase (Ontwerp)

De UX Designer maakt deel uit van het Agile team, als advocaat van de eindgebruiker. Dit natuurlijk wel binnen de perken van wat de techniek ons redelijkerwijs toestaat. Het is een zoektocht naar de balans tussen zoveel mogelijk van de bevindingen implementeren, zonder dat daar enorm veel programmeerwerk aan te pas komt.

Wat leveren we op?
·       Updates over welke bevindingen wel en niet geïmplementeerd kunnen worden

Stap 4. Afronding (Metrics)

Bij oplevering van de software applicatie, spreken we de eindgebruikers weer. Dit om uit te leggen hoe de nieuwe software werkt. Ook doen we een nieuwe meting naar efficiëntie en tevredenheid. We zien meestal een flinke tijdswinst in de verwerking van processen.

Wat leveren we op?
·       Een verslag met de vergelijking van de nulmeting ten opzichte van de nieuwe situatie
·       Berekening van hoeveel geld je bespaart door de software-aanpassingen


Wil je stappen zetten in UX Design? Jan Laros helpt je graag verder. 
Jan.laros@mccoy-partners.com of 06 30 05 16 45