Fit-for-future HR

De uitdaging

De juiste mensen aan boord krijgen

Goed personeel is schaars, nu nog meer dan anders. Dat personeel is wel een sleutelfactor om je te onderscheiden in de markt met stevige concurrentie. De uitdaging is om ten eerste de juiste mensen aan boord te krijgen. Als ze overal aan het werk kunnen, waarom zouden ze dan juist bij jouw bedrijf werken? En hoe voorkom je in de krappe arbeidsmarkt concessies doet aan kennis, competenties en vaardigheden die je zo hard nodig hebt? 

De juiste mensen aan boord houden

Goede mensen behoud je alleen als je ze een optimale werkbeleving biedt. Dat geldt nog meer als ze makkelijk een andere baan kunnen krijgen. Wij zien mede hierdoor steeds meer bedrijven in de Consumer Goods industry grote stappen maken in de professionalisering van HR. De uitdaging is om personeel vit, vitaal en uitgedaagd te houden. Dat vraagt bijvoorbeeld om een goed onboardingproces en op maat gesneden opleidingsprogramma’s. Slimme IT-oplossingen zijn nodig om dit proces te stroomlijnen en iedere individuele medewerker te bedienen.

De oplossing 

Strategische personeelsplanning met hulp van data

Strategische personeelsplanning is het antwoord op de uitdaging van een flexibel personeelsbestand. Daarvoor heb je data nodig over verloop, aflopende contracten, kennis en competenties en meer. Op basis daarvan bepaal je welk talent wanneer nodig is en hoe lang vooraf je moet beginnen met werven en opleiden. SAP Succes Factors biedt modules om het volledige ‘hire to retire’ proces te stroomlijnen. Relevante talent modules zijn bijvoorbeeld ‘succession & development’.

Employee Experience in alle fasen van de loopbaan

Zet technologie ook in voor HR-management. Je hebt een personeelsbestand nodig dat graag bij jou werkt, vitaal is, het werk leuk vindt en dat aansluit op de bedrijfsdoelstellingen. Daarvoor is meer nodig dan op tijd de salarissen betalen. Een professionele HR-organisatie biedt een Employee Experience in elke fase van de loopbaan. SAP Success Factors geeft je grip met verschillende talentmodules:

  • Recruitment & onboarding. Bij inrichting van deze module staat de Experience gedachte centraal. De kunst is die door te trekken bij de implementatie van alle andere modules. 

  • Performance management. Met strategische inzichten over het functioneren van medewerkers, kun je op tijd bijsturen. Hiervoor heb je de SAP-instrumenten Performance Management, Pay for Performance en Learning. 

  • Succession & development. Om je bedrijf wendbaar en flexibel te houden, heb je inzicht nodig in doorgroeimogelijkheden van medewerkers, zowel horizontaal als verticaal. Zo heb je de kritische posities binnen het bedrijf altijd gevuld.

  • Compensation & learning. Met deze module krijg je digitale ondersteuning bij inzicht en uitvoering van een modern beloningsbeleid. Opleidingen zorgen vervolgens voor een optimale inzet van medewerkers in hun huidige functie. Ook sla je hiermee een brug naar groei. 

Sparren over Fit-for-future HR?

Neem contact op met Amber Smeulders.