Intelligent Planning met SAP IBP

Meer omzet, lagere voorraad, betere servicelevels, lagere voorraad, efficiënter werken en keuzes maken op basis van de juiste en altijd beschikbare data. Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. De wereld om ons heen wordt steeds complexer en klanten verwachten topsnelheid en hoge service. Hoe voldoen we aan de verwachtingen van onze klant en houden we de kosten laag en onze voorraad niveaus optimaal? Is dit een utopie of is het toch dichterbij dan iedereen denkt? 

Van losstaande processen naar geen geïntegreerd proces

Met intelligent planning introduceren we een nieuwe manier van S&OP, waarbij we afstappen van losstaande maandelijkse processen naar één geïntegreerd planningsmodel. Met een geïntegreerd planningsmodel bedoelen wij dat zowel qua processen als qua tooling er één single source of truth is. Hierin werk je toe naar een breed gedragen demand- en supplyplan (consensus) tussen verschillende afdelingen. Van losstaande data naar één single source of truth dus. Wat houdt dit in? SAP IBP vertaalt je strategische planning naar een concreet plan op tactisch niveau wat vervolgens wordt doorgerekend naar de operationele/executielaag.  Dit werkt zowel omzet verhogend als voorraad verlagend.

Digital Supply Chain Planning Made Easy

E-booklet

Download

Uw route naar Supply Chain Excellence

Hoe het werkt? We werken met de nieuwste planningsmodule van SAP: IBP. En die verrijkt met al onze klantervaringen en McCoy specifieke content. Dit ondersteund door een robuust integratie model welk voldoet aan de eisen van nu, maar klaar is voor de wereld van morgen. En tenslotte hebben we daar een prachtige rapportage-laag opgezet die direct inzicht geeft in de stand van zaken in je business. 

Meer weten over Integrated Business Planning?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek in
Jacques Scheutjens