RISE is het antwoord van SAP op succesvolle digitale transformaties. CEO Christian Klein lanceerde het officieel in januari 2021.

1 pakket, 1 vaste prijs, 100% complete toolbox

RISE heeft een abonnementsstructuur. Met het pakket kan iedere organisatie in de grootste industrieën transformeren tot een Intelligent Enterprise. Voor een vaste prijs krijg je een 100% complete toolbox voor de hele digitale transformatie. Daarbinnen selecteer je zelf welke modules het beste passen bij jullie behoefte. De hoofdcomponenten: 

  • SAP S/4HANA Cloud

  • Business Process Intelligence

  • Business Technology Platform

  • SAP Business Network

  • Line of Business Packages

Hieronder lichten we de componenten kort toe. Meer lezen kan ook via de website van SAP. Liever een persoonlijke toelichting? Neem hiervoor gerust contact op met Jan Laros.


SAP S/4HANA Cloud: Het motorblok voor verandering 

Een digitale transformatie kan alleen draaien, laat staan vliegen, met de juiste motor. Precies om deze reden zit S/4HANA als centrale component in RISE. Dit vlaggenschip ERP-platform van SAP kun je afnemen in een Public of Private Cloud variant. Ook kun je het toespitsen op jouw industrie met specifieke Industry Transformation Packages. Dit maakt je transformatie simpel, schaalbaar en flexibel: je hebt op het juiste moment de juiste versneller beschikbaar. Nieuwe innovaties zoals RPA, AI en Machine Learning zijn inbegrepen, dus ook de innovatiekracht van je organisatie krijgt een boost.

Business Process Intelligence: Onderbouwd sleutelen aan processen

Natuurlijk draait Business Transformatie om meer dan een platform alleen. People en Process zijn cruciale onderdelen. Met Business Process Intelligence (BPI) geef je de transformatie van processen vorm. Naast analysetools voor de huidige situatie heeft BPI ook honderden best practice processen, inclusief business procesdiagrammen en process analytics dashboards.

Business Technology Platform: Innovatieve toepassingen modelleren

Het SAP Business Technology Platform (SAP BTP) is de spin in het web. SAP RISE heeft pre-paid gebruikerstegoed voor BTP, dus je kunt direct aan de slag. Het platform biedt allerlei services waarmee je innovatieve toepassingen modelleert. Denk aan customer portals, gerobotiseerde finance taken (RPA) of rapid application development zonder de standard te verbouwen.

Daarnaast krijg je met BTP duizenden standaard integratiescenario’s voor zowel SAP-SAP integratie als integratie met non-SAP toepassingen. Bijvoorbeeld non-SAP oplossingen voor CRM, eCommerce en MES-systemen. Hiermee realiseer je een end-2-end, soepel werkend proces.

SAP Business Network: Samenwerken over ketens heen

Een van de grootste onderwerpen in digitale transformatie is de opkomst van business networks. Samenwerking over ketens heen levert significant voordeel op, zeker als je hier end-2-end inzicht in hebt. Binnen RISE krijg je daarom het SAP Business Network Starter Pack. Hierin zit het SAP Ariba Network, SAP Logistics Business Network en SAP Asset Intelligence Network. Daarmee heb je alles in handen om end-2-end samen te werken met klanten, leveranciers, transporteurs en andere business partners.

Line of Business Packages: Stel een RISE pakket samen naar behoefte

Een groot voordeel van RISE is dat je precies naar eigen behoefte een pakket samenstelt. Hiervoor gebruik je de Industry Transformation Packages en Modular ERP. Die breid je vervolgens verder uit met specifieke oplossingen. Denk aan SAP CPQ, SAP SuccessFactors Employee Central of SAP Ariba SNAP. Voorbeelden zijn RISE with SAP voor de maakindustrie en RISE with SAP for Human Experience Management (HXM). Deze uitbreidingen zitten allemaal inbegrepen in de RISE voorwaarden: 1 contract, 1 subscription fee en transparante metrics.

Meer weten over RISE with SAP?

Bekijk de website van SAP of plan een persoonlijk gesprek met Jan Laros via jan.laros@mccoy-partners.com