Business Transformatie - Wat houdt het in?

Is business transformatie één van die buzz words die wel weer overwaait? Wat ons betreft niet. Tenminste, de noodzaak ertoe waait niet over. In de kern komt het neer op veranderen, wat de enige manier is om tot de top van jouw industrie te (blijven) horen. Doe je dit niet? Dan doe je wat anderen ook doen, en dat is helaas niet genoeg. Veranderen dus, tot in de vezels van je bedrijf en op alle componenten. Van de organisatie tot de processen en van technologie tot verbindingen. People - Process - Platform noemen we dat bij McCoy.

Veranderen over 3 assen

We geven je een aantal voorbeelden, gekoppeld aan de drie pijlers People, Process en Platform.

People

De introductie van Shared Service Centers voor ondersteunende functies als Finance en Procurement. Centraal georganiseerd in de organisatie, met de beste mensen die wereldwijd de lokale business units ondersteunen. Mét geharmoniseerde processen, uiteraard. Die verandering begeleiden we van A tot Z, dus inclusief aandacht voor change management en een optimale user experience.

Process

Processen verander je slim door best practices te gebruiken waarmee de beste bedrijven van de wereld al jaren succesvol zijn. Simpel en duidelijk, zodat het onderscheidend vermogen aan de voorkant kan liggen: klantgerichtheid, innovatie en maximale experience. Een voorbeeld is het implementeren van standaard Record-2-Report processen van SAP.

Platform

Daar gebruiken wij SAP voor, niet toevallig ook de wereldwijde marktleider in business software met de technologie om verandering te ondersteunen. 
Kortom: Standaardsoftware voor standaardprocessen met optimale user experience. Dat is verandering.

Inspiratie van industrieën die transformeren

Wij zien digitale transformaties sterk groeien in de maakindustrie. Voor deze bedrijven is het cruciaal om op tijd in te spelen op onverwachte invloeden. Een nieuwe markt aanboren in een nieuw land? Dan wil je in no-time operationeel zijn. Een verstoring in de integrale supply chain? Daar wil je klaar voor zijn door een flexibel wereldwijd supply chain network van partners en leveranciers.

Ook handelsbedrijven transformeren in hoog tempo. De meest succesvolle organisaties in deze branche hebben de kortste levertijden, zitten nooit zonder voorraad en zijn overal compliant. Geen schandalen, een duurzame supply chain en of ze nu B2C of B2B opereren: al hun klanten hebben een optimale customer experience.

Inspiratie van bedrijven die transformeren

Elk bedrijf heeft zo de eigen reden om te veranderen. Dit zijn twee van onze klanten met wie we de digitale transformatie doormaken:

  • Swinkels Family Brewers, een 300 jaar oud familiebedrijf. Tijdens de pandemie verandert het van een traditioneel bedrijf dat bier brouwt en verkoopt naar een Intelligent Brewery. Niet omdat het kan, maar omdat het moet. Altijd onderscheidend blijven.

  • Alliander, dat in 10 jaar tijd de energietransitie moet faciliteren. Een set aan veranderingen die normaal gesproken 40 jaar tijd vraagt. Daarom zijn we versneld aan het veranderen en simplificeren in de kern, om aan de voorkant optimaal flexibel te zijn.

Welke reden heeft jouw bedrijf om te transformeren?

We bouwen graag een ‘case for change’ met je. Dat kan al binnen 1 week met het Value Starter Programma. We mogen het gratis voor je aanvragen bij SAP. Mail Jan Laros als je hier meer over wilt weten via jan.laros@mccoy-partners.com