Transformatie trends binnen Wholesale

Een aardverschuiving naar multi channel. Veeleisende klanten. Die producten ook nog in toenemende mate terugsturen en meer flexibiliteit eisen van jou als leverancier. Een gezond wholesale bedrijf opbouwen en behouden is topsport. Hoe anticipeer je op de trends in de wholesale industrie en hoe sluit je IT-oplossingen erop aan? Deze 4 business trends  triggeren digitale transformatie bij wholesale bedrijven. 

Trend 1: Toenemende klanteisen 

Klanten stellen steeds hogere eisen aan service. Logistieke flexibiliteit wordt steeds meer verwacht. Same day delivery en fixed time slots maken zeker B2B de logistieke uitdaging steeds groter. Door binnen een dag te leveren of op tijd te laden/lossen voldoe je bovendien alleen maar aan de eisen. Een duidelijke trend is de zoektocht van wholesale bedrijven om verwachtingen te overtreffen en zich te onderscheiden.

Verwachtingen waarmaken/overtreffen en toch nog marge maken? Dan heeft de SAP Service Cloud toegevoegde waarde voor jouw bedrijf. 

Trend 2: B2B en B2C bedienen  

Wholesale bedrijven stellen hun webshops in toenemende mate ook open voor de B2C-markt. Daarmee boren ze een extra omzetmarkt aan. Maar de order of one die het met zich meebrengt, is ook een uitdaging. Het logistieke proces is vaak ingericht op full pallets, die naast de orders of one blijven bestaan. De diversiteit aan stromen en ordervormen vragen om een digitale transitie zodat zowel het order- als retourproces strak is ingericht. 

Met Intelligent Logistics richt je het logistieke proces zo in dat je zowel B2B als B2C slim kunt bedienen.   

Trend 3: Retouren 

Het aantal retourzendingen is explosief gestegen. B2B-klanten gedragen zich steeds meer als B2C-klant en vinden het niet meer dan normaal om ook producten terug te sturen. Hoe houd je dan de marge op peil? En hoe regel je het logistieke proces zo in dat de retourzending door een quality check gaat en liefst nog verkoopbaar is? Wij zien steeds meer wholesale bedrijven die hun IT-processen transformeren in antwoord op deze en andere vragen.

SAP heeft een speciale applicatie voor retouren. Deze Customer Returns Fiori app is onderdeel van de SAP EWM oplossing.

Trend 4: Prijsdruk door transparantie

Alle prijzen staan anno nu gewoon online. Deze transparantie verhoogt de prijsdruk omdat het makkelijk shoppen is voor klanten. Deze trend leidt ertoe dat wholesale bedrijven steeds beter in control van hun kosten moeten komen. Ze willen hun marge continu inzichtelijk hebben en erop handelen als die onder druk komt te staan.