De uitdaging als je B2B en B2C bedient in wholesale

Van pallets naar ‘orders of one’

Het besluit om ook de B2C-markt te bedienen heeft ingrijpende gevolgen voor de orderstroom. Leverde je eerder alleen pallets of dozen producten, nu krijg je te maken met andere verpakkingseenheden. De uitdaging is om ook ‘orders of one’ snel te picken en goed verpakt te versturen. Daarvoor zijn heftrucks in het magazijn niet genoeg; het vraagt om mensenwerk en kleinere wagens. Hiervoor is een grondige aanpassing van het magazijnproces nodig. 

De oplossing om B2B en B2C te bedienen

Onze Intelligent Logistics oplossing heeft een volledig antwoord op deze uitdaging. De Supply Chain Executie (SCE) zorgt voor een gestroomlijnd magazijnproces waarmee je zowel grote orders als kleine verpakkingseenheden aankunt. 

Succesvoorbeeld uit de praktijk 

Een wholesale klant van McCoy zag zich voor de uitdaging gesteld van een groeiend aantal orders met een slinkend aantal producten per order. We richtten daarom met hen het warehouse volledig opnieuw in via onze Intelligent Logistics oplossing. Hiermee is het magazijn flexibeler om aan de vraag te voldoen. 

Een belangrijke succesfactor voor die wholesale bedrijf was de gekozen fit-to-standard benadering. We zijn zo dicht mogelijk bij de SAP-standaard voor magazijnautomatisering gebleven met maatwerktoevoegingen waar relevant. Hierdoor is het magazijnproces vanaf nu veel simpeler aan te passen.  

Meer lezen en/of horen over orders of one naast full pallets

  • Extra personeel inzetten is soms een uitkomst, maar zet ook je lead times en ratings onder druk. Daarom ontwikkelende we een oplossing: Intelligent Packaging.

  • Inspiratie nodig om het maximale uit je logistieke proces te halen? Lees dan meer over onze Intelligent Logistics oplossing

Ook van plan om de B2C-markt te bedienen, of doen jullie dit al? Leg ons de grootste uitdaging voor waar je tegenaan loopt en plan 30 minuten tijd in bij een van onze experts om te sparren. Mail naar Bart de Bijl.