De uitdaging voor vergroten student experience

Het universiteitssysteem aansluiten op mobiele devices

Er is weinig dat studenten meer verbindt met hun omgeving dan hun tablet of smartphone. Daarom is het een gemiste kans dat zij vaak geen toegang hebben tot universiteitssystemen en support via die devices. Het wordt zelfs een probleem als je bedenkt dat studenten steeds veeleisender worden en dat onderwijs steeds meer online plaatsvindt. De concurrentie voor nieuwe aanmeldingen beperkt zich allang niet meer tot nationale universiteiten. Studenten kunnen net zo goed in het buitenland terecht als die universiteit de student experience beter voor elkaar heeft. En reken erop dat de Millennial generatie dat ook echt doet.

Realtime student informatie leveren

Studenten hebben niet alleen toegang nodig tot de collegesheets en wetenschappelijke bronnen. Hun studierooster, de mogelijkheid tot sociale interactie met docenten en ondersteuning, het plaatsen van bestellingen en inzicht in betalingen zijn nog maar enkele aspecten van wat realtime toegankelijk moet zijn. Lukt het om dat te leveren? Dan vergroot je niet alleen de leereffectiviteit en tevredenheid. Het versterkt ook het inhoudelijke aanbod en gerelateerde diensten van de universiteit, en daarmee het concurrentievoordeel.

De oplossing voor vergroten student experience

De intelligente universiteit zet de student centraal

Een intelligente universiteit worden, begin met erkennen dat het allemaal draait om de student. Dat klinkt wellicht als een open deur, maar is in de praktijk nog niet zo vanzelfsprekend. Verder hebben universiteiten een geïntegreerde platformbenadering nodig die mobiel toegankelijk (single sign on) én veilig is. Dit legt de basis voor een feedback loop aan data insights die veel opleveren. We lichten twee voorbeelden uit.

1. Student engagement en meer aanmeldingen

Het proces van nieuwe aanmeldingen kan een hoge vlucht nemen bij intelligente universiteiten. Zij nemen afscheid van het traditionele proces van een open dagen waarna een inschrijfformulier onder de neus wordt geschoven. De nieuwe realiteit is dat studenten online oriënteren, en dat dit een goudmijn aan data oplevert. Met slimme BI tools breng je het sentiment van studenten in kaart, ontwikkel je profielen en kun je gericht werven. De student data verrijk je overigens ook verder na aanmelding voor een optimale student experience.

2. Student succes door slimmere library searches

Het online zoeken van relevante literatuur in verschillende bibliotheken is voor veel studenten een crime met veel foutmelingen, ‘muren’ en wachttijd omdat medewerkers moeten uitzoeken waar het zoekproces vastloopt. Met als resultaat dat een paper niet op tijd of niet met de meest actuele bronnen wordt onderbouwd. Het SAP S/4HANA platform maakt dit soort scenario’s achterhaald.