BLOGMANAGED SERVICES
Tom van den Berg

Alles draait om waarde!

In een eerdere blog schreven we over de klassieke manier van het uitvoeren van SAP-projecten: klanten kopen servers bij een eerste leverancier en kopen dan de SAP-software in bij een tweede leverancier, namelijk SAP zelf. Vervolgens huren ze een SI in voor het project, oftewel leverancier nummer drie. En tenslotte komt leverancier nummer vier het daadwerkelijke beheer doen. Met alle gevolgen van dien: overdrachtsproblemen, discussies en vooral geen waarde voor de klant omdat de neuzen niet dezelfde kant op staan.

Meer gemak met Cloud Based Delivery

Met de komst van Cloud Based Delivery wordt het al een stuk eenvoudiger voor de klant. Servers hoef je niet meer te kopen of bij een derde te huren; de Cloud-leverancier neemt alle zorgen omtrent de server weg bij de klant. SAP levert haar software vanuit haar eigen Cloud, dus de klant heeft geen omkijken meer naar zowel hard- als software. Mooi! 
Dan is het zaak om een partij te zoeken die het project gaat uitvoeren. Dat is in bijna alle gevallen niet SAP zelf, maar één van haar partners. In de klassieke aanpak zoek je een partner die verstand heeft van jouw business. En waar je een klik mee hebt. Dat is natuurlijk allemaal prima. Deze argumenten zijn van alle tijden en zullen dat ook altijd zijn. 

McCoy creëert waarde met een Customer Value Manager

McCoy brengt hier een extra element in de discussie. Wat is de waarde voor de klant van het op te leveren project? Is deze beschreven in een business case, of op een andere manier? Wij redeneren vanuit waarde. Het voor de klant realiseren van rendement op de (SAP-)investering. En dat is geen eenmalig iets, maar een continu proces. Vandaar dat wij altijd een Customer Value Manager benoemen op iedere klus die wij voor een klant uitvoeren. Deze persoon is verantwoordelijk voor het realiseren van die waarde zoals hiervoor omschreven. En die haal je niet alleen uit een succesvol project. Zoals een bekende denker al zei: Ieder GoLive moment is een heuglijk moment voor de IT-dienstverlener, maar een ramp voor de klant! Want die blijft vaak in opperste staat van verwarring achter. En probeert alle problemen en uitdagingen via de (derde) uitvoerende partij op te lossen. Maar die melden terug dat het probleem in de projectfase is ontstaan…. 

Vandaar onze overtuiging: McCoy realiseert waarde voor de klant volgens de drie fasen van een IT-investering:

Commercie – Project – Beheer

Onze Customer Value Manager is betrokken bij alle drie genoemde fasen. En realiseert zich dat de echte waarde van je IT-investering alleen wordt gerealiseerd als deze waarde in iedere fase scherp op het netvlies staat! Hiermee vervaagt dus de klassieke scheiding tussen project en beheer. Want alleen door deze aan elkaar te koppelen ga je de echte waarde uit je IT-investering realiseren. En zo blijft het een continu proces met tevreden gebruikers, een gelukkige CFO en een bedrijf dat de concurrentie weer een stap voor is! 

Dat willen we toch allemaal? We lichten onze Customer Value Propositie graag toe! Bel Tom op 06 50697711 voor meer informatie! Lees ook deze blogs die we eerder schreven over dit onderwerp. 

Project as a service rekent af met hoge implementatiekosten

Waarom goed IT beheer meer is dan issues oplossen

Het einde van een tijdperk