BLOGSUPPLY CHAIN MANAGEMENTSAP S/4 HANA
Jan Laros

McCoy kijkt terug op succesvol SAP S/4HANA SMART Re-Use™ Event in SAP Experience Center

Op donderdag 7 november was het zo ver: Het SAP S/4HANA SMART Re-Use™ event van McCoy in het gloednieuwe SAP Experience Center in Den Bosch. Ruim 60 deelnemers van 40 verschillende bedrijven lieten zich deze dag in hoog tempo bijpraten over S/4HANA door SAP en McCoy. De analogie met verhuizen liep als rode draad door de middag en dat werd kracht bijgezet door de aankleding met verhuisdozen, banners en de inhoud van de presentaties. Uiteraard was de unieke SMART Re-Use™ methode hierbij onderwerp van gesprek.

SMART Re-Use

Om 12:00 uur werden de bezoekers ontvangen met een lunch in het Atrium van het recent verbouwde hoofdkantoor van SAP Nederland. Hierbij namen zij ook het McCoy whitepaper over de diverse versies van SAP S/4HANA in ontvangst, alsmede de Simply McCoy Bambooks. Deze gadget werd aan alle bezoekers overhandigd in het kader van SMART Re-Use™: het Bambook notitieboek is gemaakt van gerecycled materiaal en voor ieder verkocht exemplaar wordt een boom geplant.

Why? How? What?

Na de eerste gesprekken werd het event inhoudelijk afgetrapt door Tom van den Berg, medeoprichter van McCoy & Partners. Hij praatte het publiek kort bij door onze visie op S/4HANA toe te lichten. Het SMART Re-Use™-gedachtegoed werd uitgelegd en de logistiek van de middag werd toegelicht. In het programma werd overigens gretig gebruikgemaakt van de fantastische faciliteiten van het gloednieuwe SAP Experience Center. De Theater Space, de Exploration Space en de Welcome Space boden het toneel voor de inhoudelijk sessies.

In het programma was ook ruimte voor Mike Roza van SAP. Hij deelde de huidige status van het SAP S/4HANA-portfolio en benadrukte nogmaals dat S/4HANA het flagship ERP platform van SAP is: meer functionaliteit dan SAP ECC en meer dan 6.000 klanten die live zijn aan het eind van dit jaar. In de drie parallelsessies die volgden, werd het publiek in kleinere groepen onderworpen aan drie vragen: Why? How? What?

Waarom naar S/4HANA?

Margreet Lensen en Twan van den Broek lichtten in de eerste parallelsessie de Why toe: waar gaat SAP naartoe en zij lieten in de state-of-the-art Immersive Experience Space zien hoe bedrijven The Intelligent Enterprise kunnen omarmen.

Hoe naar S/4HANA?

In de How-sessie lichtten Luc Janssen en Jan Laros toe welke overeenkomsten er zijn tussen verhuizen naar een nieuwe woning en het verhuizen van SAP ECC naar SAP S/4HANA. Hierbij werd uitgebreid ingegaan op SMART Re-Use™ en de uitgebreide toolkit die McCoy hierbij inzet. Deze toolkit wordt door McCoy kosteloos meegeleverd bij SMART Re-Use™-projecten en bestaat uit zowel standaard SAP tools (S/4HANA Readiness Check, BSR, etc.) als specifiek door McCoy ontwikkelde accelerators, zoals bijvoorbeeld Data Migration Factory, UX services en S/4 in 1 Day.

S/4HANA demo

De What-vraag werd beantwoord door Roland Sloetjes en Robert Klauss. Zij lieten een van de mogelijke eindbestemmingen zien in een S/4HANA-transitie: de nieuwste versie van SAP S/4HANA MTE (Multi-Tenant-Edition oftewel Public Cloud) werd gedemonstreerd. Zowel de impact op implementatiepartner als die op de eindgebruiker werd hierbij inzichtelijk gemaakt. De conclusie was duidelijk: SAP S/4HANA MTE is de strategie van SAP, het product en de bijbehorende content is zeer volwassen, en het tempo van ontwikkeling is ongekend.

Klantpresentatie van Strukton Worksphere

Voordat om 16:00 uur het evenement werd afgesloten door Tom met een wrap-up van de dag, vertelde Joop Bosman - IT Manager bij Strukton Worksphere - over de SAP S/4HANA-transitie die zij momenteel uitvoeren. Met de SMART Re-Use™-aanpak, een weloverwogen team en een strak projectplan gaan zij op 1 januari 2020 live met SAP S/4HANA. De gedeelde inzichten en vermakelijke presentatie werden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.

Geslaagde dag

Tijdens de netwerkborrel trokken veel mensen dezelfde conclusie: SAP S/4HANA is hét nieuwe ERP-platform van SAP en bijna alle organisaties zijn hiermee bezig. De McCoy-middag in het SAP Experience Center gaf nieuwe inzichten, inspiratie en concrete vervolgplannen voor organisaties om hun S/4HANA-traject te initiëren. De SMART Re-Use™ Scan van McCoy kan hierbij een goed startpunt zijn en de eerste assessments bij klanten zijn direct na het event al ingepland met onze S/4HANA Experts.

Wij kijken terug op een zeer geslaagde middag. Heeft u onverhoopt niet aanwezig kunnen zijn, maar wilt u wel meer informatie over de content ontvangen? Of heeft u interesse in de vrijblijvende S/4HANA SMART Re-Use™ Scan van McCoy? Neem dan contact op met Jan Laros op +316 2319 5153 of jan.laros@mccoy-partners.com

 

Voor een sfeerimpressie vind u onderstaand de Aftermovie van het event.