Drastische wijziging rollen en werkwijze

Een cloudoplossing heeft grote voordelen. Niet voor niets transformeert elke organisatie processen richting de cloud. Dit betekent per definitie ook dat ze zich conformeren aan een ‘fit-to-standard’ benadering en afscheid nemen van maatwerk. Hierdoor wijzigen werkwijze en rollen binnen organisaties drastisch. Een SaaS-oplossing raakt ook, of misschien wel juist, het mensenwerk. En daarmee hebben bedrijven ineens een extra veranderkundig vraagstuk te pakken.

Verschuivende focus naar mensen

Binnen McCoy zien wij IT-vraagstukken als ‘More Than IT’. Als het goed is, zijn ‘People, Proces en Platform’ op elkaar afgestemd in de aanpak. Met een fit-to-standardbenadering verschuift de focus van het Platform en Processen naar People en Processen. Het platform en de processen heb je relatief ‘simpel’ op elkaar afgestemd. Maar dan de mensen nog …

De oplossing: Simply Change aanpak & toolkit

Staat jouw organisatie voor vergelijkbare uitdagingen? Laat je inspireren door onze Simply Change aanpak om die uitdaging het hoofd te bieden.

1. Betrek mensen met allround expertise

In het traditionele IT-projectmanagement ligt te weinig focus op de menskant van verandering. Platform en processen krijgen veel aandacht, maar het gaat om de juiste balans. Haal daarom een partij aan boord met verstand van zowel People, Proces als Platform. Alleen dan kun je het project echt anders en vooral effectief aanpakken. Je hebt dan mensen aan boord die het systeem 100% snappen, met alle tijd om zich te richten op de gebruikers.

2. Simply Change Toolkit

Je hoeft het wiel voor verandering niet opnieuw uit te vinden. Wij hebben een toolkit ontwikkeld voor elke fase van het project. Van een veranderstrategie in de eerste fase tot trainingsmateriaal en tools voor ‘life after Go-Live’. We ontwikkelen de toolkit samen met onze klanten continu door:

“The Change Management Approach of McCoy is pragmatic, hands-on as well as result and deliverables driven. Based on initial analysis of stakeholder expectations and target audiences, deliverables and communication are driven independently and delivered at high-quality level”.

Business Project Lead – Ariba P2P Implementation, Nouryon

Meer inspiratie over Simply Change

Lees meer over de veranderde rol van change management binnen IT-projecten.

Liever sparren over een gerichte veranderaanpak? Neem contact op met Robin Hazelaar via robin.hazelaar@mccoy-partners.com of met Kimberly van Ooijen via kimberly.van.ooijen@mccoy-partners.com.