Demand Management

De uitdaging

Druk op de bedrijfsvoering is een uitdaging voor veel organisaties. Meestal is die het gevolg van een steeds veranderend patroon in de vraag van de consument. Hoe anticipeer je als bedrijf op de toekomstige vraag van klanten, wetende dat ‘de glazen bol’ niet bestaat? De juiste voorraad hebben, inclusief inzicht in die voorraad, is essentieel. Hier stuiten consumer product bedrijven op een nieuwe uitdaging: fluctuaties in supply chainkosten.

De oplossing 

Voorraadrisico’s en klanttevredenheid balanceren 

Demand Management zorgt dat je voorraadrisico’s balanceert met klanttevredenheid. Het is meer dan managen van verwachte inkopen en gaat over supply chain management, inventory planning en supplier relationship management. Steeds meer bedrijven adopteren Demand Management technologiën die rekening houden met de variabiliteit van de Supply Chain.

Voordelen van slim Demand Management 

  • Competitief voordeel door succesvol te anticiperen op vraag en de planning hiervan. 

  • Verbetering van Supply Chain Operations door verbetering van demand forecasting. 

  • Optimalisatie van de winstmarges.

  • Verbetering van productieplannen en minimalisering van voorraad. 

SAP Integrated Business Planning 

SAP IBP (Integrated Business Planning) – Intelligent Planning helpt bedrijven deze voordelen te verzilveren. Het bestaat uit twee modules die volledig te integreren zijn met SAP ERP:

  • Demand Planning. Deze tool geeft inzicht in de voorspelde marktvraag, gebaseerd op de historische vraag en resultaten. Hiermee bouw je Market Intelligence op en kun je bijvoorbeeld promotiecampagnes beter plannen. 

  • SAP IBP voor Sales and Operations, for Response & Supply, Demand, for Inventory en Supply Chain Control Tower. 

Sparren over Demand Management?

Onze experts kijken graag met je welke voordelen jouw bedrijf verzilvert door slim Demand Management. Neem contact op met Jacques Scheutjens