Zo optimaliseer je Customer Experience

Denk even terug aan de laatste keer dat je zelf een klantenservice belde en van het kastje naar de muur werd gestuurd. Geen enkele afdeling kon je verder helpen. Precies die ervaring wil je voorkomen voor jouw eigen klanten. Dat brengt ons op het ‘hoe’ van Customer Experience.

People, process, platform

Een CRM-systeem is een mooi platform. Maar als je de O-data die in dat CRM-systeem staan niet combineert met aangesloten deelprocessen en draagvlak onder collega’s, heb je er weinig aan. Wij benaderen een optimale Customer Experience daarom altijd over 3 assen: People, Process en Platform. In die volgorde.

Customer Experience in het DNA

Je hebt mensen nodig om Customer Experience waar te maken. Zorg daarom dat klantgerichtheid in het DNA van je bedrijf zit, van verkoop, bezorgers, monteurs en management tot aan de schoonmaker. Alleen als zij echt de klant willen helpen en verwachtingen waarmaken, werkt de CE-strategie. Verandermanagement is dus een belangrijke component in de aanpak.

Sluit alle processen uit de klantreis op elkaar aan

Denk de volledige klantreis door en richt daarna je processen erop in. Ze moeten allemaal op elkaar aansluiten om dat kastje naar de muur gevoel te voorkomen. Wij beginnen bij onze klanten met CE-ambitie altijd met een QuickScan van de Customer Journey. Het geeft inzicht in de klantreis én de knelpunten in het proces die je als eerste aan wilt pakken.

SAP CX als platform

SAP CX faciliteert Customer Experience met onder meer modules voor een sales-, marketing en service cloud. Daarmee maak je het de mensen makkelijk om topservice te leveren en integreer je alle processen eenvoudig.