Business voordelen van Customer Experience

Customer Experience is geen hype die wel weer overwaait. Niet alleen B2C, maar ook steeds meer B2B bedrijven in onder meer de maakindustrie en wholesale realiseren zich dat Customer Experience serieuze business voordelen oplevert:

  • Je blijft relevant. 10 jaar terug selecteerden jouw klanten nog op prijs. Toen werd kwaliteit belangrijker. Nu gaat het om de klantervaring. Heb je die niet op orde? Dan haken klanten af, word je (negatief) gespreksonderwerp op feestjes en heb je binnen een paar jaar geen bestaansrecht meer.

  • Verkoopkosten zijn lager. Wel eens ervaren hoe lastig het is een salesafspraak te maken? Bedrijven zijn kritisch op wie ze over de vloer laten komen. Maar jouw monteurs lopen er dagelijks en weten precies wat gaande is. Dat is twee vliegen in één klap: service verlenen en verkoopkansen spotten.

  • Klanten blijven langer. Hoeveel kost het jouw bedrijf om een nieuwe klant binnen te halen? Het is niet nodig om te stunten met cadeaus en kortingen. Liever niet zelfs: die klanten zijn een jaar later zo weer weg. Een goede Customer Experience houdt de achterdeur dicht. Want waarom weggaan als je continu op je wenken bediend wordt?

  • Medewerkers blijven langer. We willen trots zijn op wat we doen. Dat geldt ook voor jouw medewerkers, en helemaal voor de jongere generaties. Succesvolle bedrijven trekken succesvolle mensen aan. En dat is de beste (en goedkoopste) wervingsstrategie die je kunt hebben in deze krappe arbeidsmarkt.

  • Efficiënter werken. Stel je eens voor dat de klantenservice een inkomende vraag ‘first time right’ kan afhandelen. Geen ‘doorzetten naar de tweede lijn’ meer, maar een strak proces en alle informatie direct beschikbaar in het systeem. Daarmee sta je de klant niet te woord, maar beantwoord je de vraag. Dat is niet alleen goed voor de beleving, maar ook voor efficiency.

Welk business voordeel van Customer Experience wil jij bereiken?

Neem contact op met Bart In ’t Veld voor een vrijblijvend gesprek. Onze CX-expert leunt graag eens met je achterover om te kijken welke business voordelen Customer Experience jouw bedrijf kan opleveren. Mail bart.intveld@mccoy-partners.com of bel 06-22033617.