SAP Analytics Cloud Planning

Binnen planning draait alles om een snelle en flexibele reactie op veranderingen in de markt, om zo de concurrentie altijd één stap voor te blijven. Veel organisaties verliezen onnodig veel tijd aan het samenvoegen van Excelsheets en het bruikbaar maken van hun data.

Wij geloven dat het samenbrengen van geoptimaliseerde planningsprocessen in een slimme planningstool, zoals SAP Analytics Cloud (SAC), het werk van controllers en analisten efficiënter en doelgerichter maakt. Hierdoor kan de onderneming sneller inspelen op veranderingen in de markt. Dit draagt bij aan het succes van de onderneming. 

Het verkrijgen van inzicht in de eigen bedrijfssituatie en -processen is van cruciaal belang, vooral gezien hedendaagse uitdagingen zoals inflatie, grondstoffentekorten en duurzaamheidseisen

European Central Bank

Hoe ziet een planningsproject door McCoy eruit?  

Elk planningsproject begint bij ons met het begrijpen van het bedrijfsproces; wat zijn de belangrijkste factoren die de resultaten beïnvloeden? Op welk niveau wordt er gepland? Nadat dit in kaart is gebracht, wordt samen met de klant afgestemd op welke planningsgebieden de nood het hoogst is en op welke gebieden veel winst te behalen valt.  

Deze processen worden geprioriteerd. Vervolgens leveren we – proces per proces – een datamodel, inputsheet en rapportages op. Ontwikkelen doen wij volgens het Agile-principe; eerst een Minimum Viable Product, daarna de uitzonderingen en details. Hierdoor ondervindt de klant snel de positieve impact van samenwerken met McCoy. Dit gebeurt altijd in afstemming met onze klant en met hulp van een of meerdere McCoy-procesexperts.  

Groot denken, klein beginnen. Iteratief en incrementeel. Wij geloven in ‘More than IT’. Ons Business Planning team heeft daarom niet alleen verstand van technische tooling, maar ook van bedrijfsprocessen, de betekenis van data en begeleiding bij implementatie. Benieuwd naar hoe Business Planning er in de praktijk uitziet? Bekijk onze webinar!  

Wij investeren als bedrijf al jaren succesvol in de harde en zachte vaardigheden van al onze consultants. In zee gaan met McCoy betekent samenwerken met meer dan 250 ervaren SAP-consultants. Op deze manier is ook kennis en expertise in andere domeinen, zoals Finance, HRx, IBP en S/4HANA, altijd gegarandeerd. 

Ontgrendel je potentieel met Business Planning
Wil je starten met efficiënt plannen? Of wil je jouw huidige planningsproces naar een volgend niveau tillen?
Jacques Scheutjens