Datamanagement, jouw bedrijf kan niet meer zonder

Zo simpel is het in deze wereld waarin het tempo van digitalisering maar net bij te benen is. Er zijn weinig organisaties die het belang van slim datamanagement nog onderschatten. Wél zien we veel organisaties die desondanks worstelen met lage datakwaliteit.

Het draait om datakwaliteit en datamanagement

Data is een cruciaal bouwblok in de digitale wereld anno nu. Jouw bedrijf levert alleen topkwaliteit als de data en datamanagement van hetzelfde topniveau zijn. Goede input levert goede output, en het omgekeerde is helaas ook waar. Je bedrijfsprocessen en dashboards kloppen niet zonder goede data. En als dat nog wat instrumenteel klinkt: zonder gesmeerd lopende bedrijfsprocessen geen tevreden klanten. Stel je maar eens voor wat het met de Customer Experience doet als je een levertijd van 1 dag belooft en het worden er 3.

Stap 1: Check & verbeter datakwaliteit

Stap 1 is datakwaliteit op topniveau te brengen. Dat begint met een check van de huidige kwaliteit. Wil je dat snel, simpel en goed doen, verdiep je dan eens in ons McCoy SMART Data Platform. Is er inderdaad werk aan de winkel? Met Trifacta lees je vervuilde of incomplete databestanden in en transformeer je ze. Klinkt mooi, en dat is het ook. Je bespaart met deze aanpak significant op tijd en kosten.

Download stappenplan data migratie

Meer weten over het transformeren van datawaardes, vervuilde data opschonen en tijdsbesparing op dit proces?

Stap 2: Breng je datamanagement op orde

Je wilt niet om de zoveel tijd vervuilde data opschonen. Daarom is datamanagement een belangrijke tweede stap. De kunst is alle processen zo in te richten dat je dataproblemen beperkt tot het absolute minimum. Ook hier geldt dat je eerst boven water wilt brengen op welk niveau van volwassenheid jouw organisatie nu staat. Van daaruit kun je bouwen in de gewenste richting voor datamanagement. De Maturity Scan geeft dit inzicht en de oplossingsrichting.

Lees hier hoe je datamanagement op orde brengt en houdt.

Je kunt ook eerst de processen voor datamanagement doordenken voordat je de kwaliteit checkt. Stap 1 en 2 zijn dus ook omgekeerd te doorlopen. Daarmee breng je eerst de basis op orde zodat je data daarna ook op niveau houdt.

De kwaliteit van jouw data peilen?

Doe de Maturity Scan en weet meteen waar je staat met een heldere analyse en advies. Data Management Maturity Scan.