Laat magazijnprocessen voor je werken met Process Mining in SAP EWM

Niet is zo veranderlijk als… de markt. Daardoor wil jij je magazijnprocessen op orde hebben. Punt. Sterker nog, je wilt dat ze jouw business verder helpen en inzicht bieden. Het antwoord? Process mining in SAP EWM. Je werkt al met een SAP EWM-systeem, en je logistieke intelligentie is al redelijk optimaal. Denk je. Het kan nóg slimmer. Hoe efficiënt zijn bijvoorbeeld jouw outbound-logisticsprocessen momenteel ingericht? Hoe vlekkeloos is jouw flow? Hoe presteert jouw magazijn in Duitsland t.o.v. het magazijn in Nederland?

Creëer transparantie en inzicht met process mining

Van de klantorder tot het moment waarop de vrachtwagen met de orders je distributiecentrum verlaat: er komt een complexe combinatie van handmatige en geautomatiseerde stappen bij kijken. Dat gaat vaak gepaard met een hoge frequentie en veel ruimte voor optimalisatie. Je doel? Minder voorraad, meer kostenbesparingen en een hogere klanttevredenheid. En dat maak je waar met process mining. Process mining creëert transparantie in magazijnprocessen, identificeert knelpunten en zorgt voor efficiëntie in geld én tijd.

Process mining in SAP EWM

Process mining in SAP EWM boost jouw magazijnprocessen, doordat je inzicht krijgt in bijvoorbeeld root causes van bottlenecks en rework rates. Op basis van de prestaties en processen van je magazijnen, vergelijk je deze met de ideale, ontworpen processen aan de hand van opgeslagen SAP-data. Jouw SAP EWM-data is klaar voor een succesvol process mining-project. Met een transparante procesflow en inzichtelijke dashboards ga je écht op basis van feiten met je gegevens aan de slag.

Mogelijkheden van process mining in SAP EWM

Klinkt goed, toch? We snappen dat je benieuwd bent in hoe dat er uiteindelijk uit gaat zien. Daarom zetten we de mogelijkheden van process mining in SAP EWM op een rijtje:

  • Process explorer - Zoek naar patronen of bottlenecks in het end-to-end outbound logistics proces. De analyses zijn volledig gebaseerd op de pick-pack-stage-load principes van SAP EWM.

  • Magazijn benchmark - Zoom in op specifieke gebruiksscenario's door gebruik te maken van verschillende dynamische dashboards. Benchmarking van magazijnen is bedoeld om de prestaties van de verschillende magazijnen van de organisatie te visualiseren.

  • Best practices - Vergelijk jouw Outbound Logistics-proces met vooraf bepaalde best practices van EWM.

  • Rework-analyse - Krijg gedetailleerde inzichten over rework in jouw proces. Met deze analyse identificeer je waar rework plaatsvindt en hoe dit is verdeeld over verschillende dimensies (bijv. productnummer, opslagtype of drager).

Waarom process mining in SAP EWM?

Terwijl de markt er elke dag anders uit lijkt te zien, wil je je magazijn processen op orde hebben. Jij werkt al met een SAP EWM-systeem en je logistieke intelligentie is eigenlijk al bijna optimaal. Maar het kan nóg slimmer. Hoe efficiënt zijn jouw outbound-logisticsprocessen momenteel bijvoorbeeld ingericht? Hoe vlekkeloos is jouw flow? Hoe presteert jouw magazijn in Duitsland t.o.v. het magazijn in Nederland?

Van de klantorder tot het moment waarop de vrachtwagen met de orders je distributiecentrum verlaat: er komt meestal een complexe combinatie van handmatige en geautomatiseerde stappen bij kijken, vaak met een hoge frequentie en veel ruimte voor optimalisatie. Minder voorraad, meer kostenbesparingen en een hogere klanttevredenheid? Dat realiseer je met process mining. Process mining kan u helpen om transparantie in jouw magazijnprocessen te creëren, knelpunten te identificeren en te voorkomen dat u tijd en geld verliest door rework werkzaamheden.

McCoy's Intelligent Warehouse Management App

McCoy's Intelligent Warehouse Management App helpt bedrijven om de klanttevredenheid te verbeteren door de gegevens van uw SAP EWM-oplossing naar Celonis te extraheren en de volgende stap te zetten in het optimaliseren van uw magazijn activiteiten. Profiteer van onze uitgebreide ervaring en expertise in het implementeren en optimaliseren van SAP EWM-oplossingen. Door onze diepgaande kennis van SAP-oplossingen en magazijnactiviteiten te combineren, krijgt u volledige transparantie over uw uitgaande processen en ontdekt u inefficiënties en verbeterpunten. Lees hier ook het nieuwsbericht.

Dit is waar McCoy en Celonis hun sterke punten combineren:

  • Standaard procesconnector voor SAP EWM.

  • Gestandaardiseerde dashboards, gericht op het optimaliseren van uw uitgaande logistieke processen in SAP EWM.

  • Vooraf gedefinieerd datamodel om contextuele informatie te maximaliseren.

  • Geïntegreerde EWM best practice-processen voor conformiteitscontrole.

Van magazijn data naar inzicht met Process Mining

Klaar voor magazijnprocessen die écht waarde toevoegen? 

Wil je meer weten over de mogelijkheden van process mining in SAP EWM voor jouw organisatie? We helpen je graag. Neem contact op met Mirjam Verzijl op +31 6 83 93 63 60 of mirjam.verzijl@mccoy-partners.com en haal méér uit je EWM-data met process mining. Of laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op.