Procesimplementatie

Laat nieuwe bedrijfsprocessen slagen

De nieuwe processen zijn ontworpen en alle stakeholders zijn het eens over de nieuwe manier van werken. Het wordt tijd om de processen te implementeren. We maken nu de overgang van ontwerp- naar implementatiefase. De implementatiefase omvat alle activiteiten om de opgeleverde oplossing in je organisatie te laten slagen. Denk aan het opleiden van personeel, het schrijven van handleidingen en de migratie van diverse systemen. Een spannend moment, want een implementatie kan alleen slagen wanneer de nieuwe tool ook door iedereen gebruikt wordt. Signavio helpt je daarbij.

Procesimplementatie met SAP best practices

Inkoopprocessen en salesprocessen, zijn voor veel bedrijven nagenoeg identiek. Daarom heeft SAP voor elk standaardproces best practices ontwikkeld. In deze best practices komen de aspecten, proces, systeem en organisatie, samen in één optimale standaard. Die standaard wordt door organisaties als uitgangspunt genomen bij het implementeren van nieuwe processen. Dit noemen we ook wel fit-to-standard. Door te kiezen voor een fit-to-standard-aanpak neem je afscheid van maatwerk. En dat betekent snel geïmplementeerde oplossingen en een sneller gebruik van de nieuwe functionaliteiten.

Haal het maximale uit jouw BPM

Begin met de checklist

Download hier

Simply Change Toolkit voor BPM

Wil je vooruit, dan moet je veranderen. Maar verandering is moeilijk en laten we eerlijk zijn, soms ook een beetje spannend. Dus hoe zorg je ervoor dat iedereen de verandering accepteert? Met andere woorden, hoe zorg je ervoor dat iedereen meespeelt? Juist. Door de spelregels duidelijk uit te leggen. Bij McCoy doen we dat met de Simply Change Toolkit. Dit is een uitgebreid raamwerk om organisaties te helpen met het efficiënt en effectief doorvoeren van veranderingen. Want het veranderen van systeem en proces is één ding, maar de nieuwe oplossingen door de gehele organisatie laten gebruiken, dat is een stuk lastiger. Met onze toolkit bekijken we de implementatie vanuit het oogpunt van de mens en maken we veranderingen weer makkelijk en leuk.

SAP Signavio ondersteunt de procesimplementatie

SAP Signavio is de ideale tool om fit-to-standard-workshops te begeleiden maar ook voor de validatie van to-be-processen. Met Signavio maak je de impact op mens en organisatie inzichtelijk en laat je de overgang gecontroleerd verlopen. Daarnaast kan je de deploy-fase versnellen door Signavio te gebruiken tijdens de SIT- en UAT.

Wil jij meer weten over hoe je procesimplementatie? Jan Laros helpt je graag verder!

Ontdek de kracht van SAP Signavio
Zoek jij een all-in-one-tool voor jouw BPM-processen? Laten we het dan hebben over SAP Signavio. Want met deze tool haal jij het maximale uit je business. Ik vertel je er graag meer over.
Jan Laros