ERP naar de cloud brengen: 5 redenen

Waarom zou je een nieuwe auto kopen als de oude het nog doet? Een goede onderhoudsbeurt, nieuwe banden eronder en je kunt er weer een jaar (of twee) tegenaan. De afweging voor een ERP-systeem is niet veel anders. Veel bedrijven overwegen een upgrade of complete vervanging. Wat zijn hun afwegingen?

 • De cloud is onderhoudsvriendelijk

  De cloudvoordelen van SAP S/4HANA verlagen zowel de implementatie- als de operationele kosten drastisch. En daarmee ook de TCO (Total Cost of Ownership). De overstap naar standaardprocessen maakt het nog gunstiger.

 • Bevordert standaardisatie

  Je krijgt best practices van end-2-end bedrijfsprocessen geleverd. Hierdoor is het mogelijk om je bedrijsprocessen te standaardiseren, zodat ze makkelijker mee kunnen met updates en nieuwe fuctionaliteiten. Routineprocessen automatiseer je vervolgens met ingebedde technologie. Denk aan Artificical Intelligence (AI), Machine Learning (ML), Robotic Process Automation (RPA) en Embedded Analytics.

 • Versnellen en bijstellen is makkelijk

  Flexibiliteit en wendbaarheid zijn cruciaal door de impact van wereldwijde én lokale ontwikkelingen. Je moet snel inspelen op veranderingen om mee te blijven doen. Met de cloud zijn real-time rapportages en complexe simulaties binnen handbereik.

 • Zeker van de ‘latest & greatest’ functionaliteit

  Je krijgt meerdere keren per jaar vanzelf de nieuwste functionaliteit. Intussen houd je zelf overzicht op één plek via een overzichtelijk dashboard. Ook via SAP Fiori heb je via de webbrowser toegang tot al je SAP informatie met de constant groeiende hoeveelheid apps.

 • Duurzaamheidsdoelen beheersen

  In S/4HANA cloud zitten nieuwe processen en oplossingen die duurzaamheidsdoelen ondersteunen. Denk aan zicht op CO2-uitstoot en overzichten voor belanghebbenden.

Definieer de reden voor jouw bedrijf

Breng Business en IT samen om een duidelijke, strategische koers te bepalen. Klanten schakelen ons in als inhoudelijke sparringpartner die alle opties overziet. En die de kritische vragen durft te stellen die hen behoeden voor misstappen. Dit bereiken we met een kort en krachtig Discovery traject.

Deze bedrijven gingen je voor

O.a. Wefabricate, IDL, Strukton Worksphere en Universiteit Maastricht

Lees de succesverhalen

Bekijk cases
Advies nodig over SAP S/4HANA (Cloud)?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek over jouw SAP S/4HANA behoeften.
Jan Laros