Higher Education


De competitie is stevig, de financiële druk hoog, complexe wet- en regelgeving en de student, medewerker en subsidieverstrekker van vandaag kritisch. Ziehier in een notendop de uitdagingen waar het hoger onderwijs voor staat. Om relevant te blijven als universiteit is het cruciaal om in hoog tempo (mee) te veranderen. Wij zien bij onze klanten in het hoger onderwijs 4 trends waarop zij inspelen door hun bedrijfsvoering te transformeren. 

Trend 1: Student Experience

Studenten hebben de luxe dat ze kunnen kiezen. Dus waarom kiezen ze voor jouw universiteit? De kwaliteit van onderwijs moet van topniveau en campusinformatie altijd realtime toegankelijk en gebruikersvriendelijk zijn. Het hoger onderwijs realiseert zich dit, laat het traditionele curriculum los en zet technologie in om kwaliteit te blijven leveren. Dit vraagt veel van de inrichting van het onderliggende organisatiemodel.
 
De oplossing ligt in integratie van het vaak sterk gedecentraliseerde universiteitssysteem. Daarmee creeër en deel je real-time inzicht in data van ondersteunende functies als HR, Financiën en Inkoop. 

Trend 2: Inkoop optimaliseren

Een zichtbare trend is de worsteling van universiteiten om het inkoopproces te optimaliseren. Dit komt deels door de decentrale organisatie-inrichting. Daarnaast zien we een relatief laag tempo van automatisering van de inkoopfunctie in vergelijking tot andere sectoren. Er liggen nog de nodige technologische kansen om maximaal effectief en efficiënt in te kopen. Het is van cruciaal belang die te benutten om competitief en compliant te blijven.
 
Met SAP S/4HANA leg je de basis voor een intelligente universiteit, met Ariba Guided Buying en Vendor Invoice Mangement (VIM) stroomlijn je het inkoopproces verder. Daarna ben je klaar voor de volgende stap: AI inzetten om te anticiperen op toekomstige inkoop. 

Trend 3: (research)Compliance

Vernieuwend onderzoek doen is van belang om mee te blijven lopen in de voorhoede. De subsidie die daarvoor nodig is, vraagt om een strak geregeld compliance proces. Een duidelijke trend die wij zien is dat subsidieverstrekkers in toenemende mate kritisch zijn op verantwoording van academische en commerciële onderzoeksactiviteiten. Universiteiten zoeken naar een efficiënte manier om dit proces te stroomlijnen en de gevraagde inzichten op elk moment te kunnen leveren. 
 
Als antwoord op deze trend heb je real-time data nodig. Die moet bovendien uit één betrouwbare bron komen.  

Trend 4: Druk op mensen & middelen 

Onderwijs en onderzoek. Dat is primair waar universiteiten mee bezig willen zijn. Hoe zorg je voor de juiste balans tussen middelen en werkdruk? Onderwijstaken zijn hectisch, precies door die combinatie van onderwijs en onderzoek. Studenten zijn kritisch en de competitie groot. Dat legt druk op zowel mensen als middelen. Een duidelijke trend is de zoektocht naar (IT)-oplossingen die dit in balans brengen.
 
Een sleutelfactor voor deze trend is het elimineren van belemmeringen en onnodige taken. Een oplossing neerzetten binnen de Universiteit die intuitief werkt, gebruiksvriendelijk en waarbij medewerkers het gevoel hebben dat ze werk wordt ontnomen in plaats van extra stappen in het porocess toevoegen  Denk daarnaast aan de inrichting van een centrale personeelsomgeving. Hierin zijn bijvoorbeeld Shared Services en administratieve ondersteuning ondergebracht.