De uitdaging bij co-innovatie in de maakindustrie

Hoe blijf je relevant in de maakindustrie? 

Innovatie is de sleutel tot succes. Jezelf als bedrijf constant opnieuw uitvinden is een serieuze uitdaging. Niet alleen nieuwe verdienmodellen en servitization ontwikkelen zich in razend tempo, de producten doen dit ook. Bijblijven (of liever nog: vooroplopen) lukt alleen als je de nieuwste technologie toepast.  

De wereld én je bedrijf steeds een beetje beter maken 

We zien steeds meer bedrijven hun krachten bundelen om nog betere producten en diensten te ontwikkelen. Dat doen ze niet alleen uit commercieel oogpunt. Deze bedrijven realiseren zich dat ze over hun eigen silo heen moeten kunnen en durven kijken. En dat purpose gedreven innovatie en bundeling van krachten de wereld net dat beetje beter maakt. Het zorgt voor continuïteit, ook voor klant en werknemers.   

De oplossing voor co-innovatie 

Het portfolio van SAP in de Intelligent Enterprise biedt de gereedschapskist die we nodig hebben voor co-innovatie. Daarnaast passen hebben we bij McCoy slimme versnellers ontwikkeld:

Succesvoorbeelden uit de praktijk 

Samenwerking over bedrijven heen 

We hebben de afgelopen jaren schitterende voorbeelden gezien van co-innovatie. Onze klant ASML wijdt een volledige sectie van de website aan innovatie. Daarbij focussen ze sterk op samenwerking met klanten, leveranciers, wetenschap en onderwijs.
Samen met F3 Designs ontwikkelden we een oplossing om AGV’s (Automated Guided Vehicle) direct vanuit onze Intelligent Logistics propositie (SAP EWM) aan te sturen. 

Innoveren in Covid-tijd 

We zagen bedrijven razendsnel reageren op onvoorziene omstandigheden in Covid-tijd: 

  • Swinkels werkte samen met een logistiek bedrijf om restvoorraden bier op te halen en in de productiefaciliteiten om te zetten naar handalcohol voor zorginstanties. Lees meer.

  • DSM en VDL gingen samen aan de slag om mondkapjes te produceren toen de maatschappij daarom vroeg. Lees meer.

Dit zijn twee schitterende voorbeelden van McCoy klanten die hun innovatieve karakter tonen op het moment dat dat het hardst nodig is. Een moment waarop ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakken, terwijl ze zelf economisch ook weleens gunstigere vooruitzichten hebben gekend. Dat maakt ons trots met hen te mogen samenwerken. 

Meer lezen en/of horen over co-innovatie? 

Bekijk hoe je AGV’s direct aanstuurt via een slimme SAP-oplossing. We maakten daar samen met onze co-innovatiepartner F3 Designs deze video over: Warehouse Automation 

Wil je met ons co-innoveren? We nodig je van harte uit in een van onze kantoren om over innovatieve toepassingen van SAP-technologie te praten. Ook kunnen we je meenemen naar het SAP Experience Center in Den Bosch. Durf jij die challenge aan? Stuur gerust een bericht naar Jan Laros en start met co-innovatie!