De uitdaging bij merger & acquisition

Bedrijfsprocessen en Intellectueel Eigendom integreren 

De afgelopen jaren hebben we heel wat bedrijven geholpen met integratie van aangekochte bedrijfsonderdelen. De internationale expansiedrang leidt geregeld tot aankopen van bedrijven. En daarop volgen complexe integratietrajecten onder hoge tijdsdruk. De aangekochte entiteit brengt vaak ook nieuw intellectueel eigendom (IP) in, of specifieke nieuwe bedrijfsprocessen. Het is van cruciaal belang dat de IT-partner hier ervaring mee heeft en goed kan beoordelen of dit past in de bestaande architectuur. 

De oplossing bij M&A’s

Bij McCoy staat een gespecialiseerd M&A team voor je klaar. Zij kennen de relevante SAP oplossingen van binnen en buiten. En beter nog: zij ontwikkelden een eigen aanpak met best practices daarbovenop. Daardoor hoef jij bij M&A’s of divestments het wiel niet opnieuw uit te vinden. Denk aan slimme tools om data te extraheren uit bestaande systemen of juist te integreren. Of eena managed platform waarin je alles vastlegt. Dit geeft controle en maakt audit trails beschikbaar.

Meer over integratie van twee IT-landschappen vind je hier.

Succesvoorbeelden uit de praktijk 

Wij zijn door de wol geverfd in SAP-projecten die draaien om Merger, Acquisitions & Divestments. Zo werkten wij schouder aan schouder met bedrijven als ASML, Signify, Philips, NXP, Marel, IDL en andere aan grote programma’s. Daaruit blijkt steeds weer dat een IT-partner voor succesvolle bedrijfsintegratie aan een aantal zaken moet voldoen:

  • Een simpele, goede aanpak die focust op people, process en platform in precies de juiste verhoudingen 

  • Diepgaande SAP-expertise en kennis van bedrijfsprocessen

  • Kennis van de maakindustrie 

  • Gevoel voor cultuur en de juiste politieke sensitiviteit

Meer lezen en/of horen over M&A’s

  • Al in 2018 organiseerden we het SAP M&A event.  Hier deelden ASML, NXP en Philips als onze klant hun ervaringen en lichtten zij toe hoe we samen projecten en programma’s tot een succes maakten. Bekijk de aftermovie. Uiteraard delen we op verzoek ook graag de presentaties met je.  

  • Ook na 2018 voerden we verschillende, succesvolle projecten uit en verzamelden we nog meer inzichten en ervaring. Wil je meer weten over de aanpak? Neem dan contact op met Jan via Jan Laros.