Waar begin je?

Vanuit jouw rol als project- of programmamanager, of opdrachtgever wil je controle op dat IT-project houden. Grip houden op budget, planning en scope. De behoeften van de business in goede banen leiden. En binnen een programma graag ook de samenhang bewaken. Waar begin je, zeker als je van waterval naar een Agile/SAFe aanpak bent overgestapt? En wat als het niet lekker loopt, op wie kun jij dan terugvallen?  

De oplossing: Agile advisering per project

Wij realiseren succesvolle IT-projecten met onze opdrachtgevers. De ervaring en expertise die we daarin opdeden, delen we ook in adviesvorm:

  • We coachen project- en programmamanagers om succesvol te zijn in hun rol. We pikken er samen één topic of vraagstuk binnen een project uit.

  • We adviseren op maat over volledige implementatietrajecten. Bijvoorbeeld over de te kiezen projectmethodiek of succesvol projectmanagement binnen een Agile omgeving. Dat kan ook in de vorm van een second opinion of audit zijn.

Projectadvisering: zo pakken we het aan

  • Eén of meer gesprekken waarin we de context en het projectdoel scherpstellen. 

  • Analyse huidige situatie. We gebruiken tools zoals de Simply PM Scan. En we spreken met betrokkenen en stakeholders. Daarbij laten we ook de politieke en emotionele aspecten niet ongemoeid.

  • Feedback & concreet actieplan. Zit de winst in het bijstellen van de aanpak, managementstijl of iets totaal anders? Met veel duidelijkheid en tact leggen we de pijnpunten bloot. Zo scheppen we draagvlak in plaats van weerstand. Je krijgt feedback in de vorm van concrete, uitvoerbare acties.   

  • Evalueren en bijstellen. Is de implementatie al geslaagd of loopt het project zoals jij dit voor ogen had? Heb je vertrouwen dat dit zo blijft?

Wil je de grip op jouw project terug?

Daar sta je niet alleen voor. Onze experts coachen en/of adviseren je met plezier rond (Agile) projectmanagement. Het succes daarvan staat of valt met een klik. Neem vrijblijvend contact op met Hein van den Heuvel en oordeel zelf.

Brainstormen over Project Managmement?
Heb je vragen of gewoon zin in een goed gesprek over jouw volgende IT-project? Wij zijn hier om te helpen.
Jacques Scheutjens