Procesanalyse

Scherp zijn én blijven op jouw nieuwe standaard

Je hebt je huidige proces in kaart gebracht, bepaald waar je naartoe wilt, en je proces succesvol geïmplementeerd. Daarmee is de cirkel rond. Dat zou je denken, maar niets is minder waar. Want hoe weet je of de implementatie succesvol was? Of alle processen worden nageleefd? En hoeveel er nu echt wordt bespaard? Het zijn vragen die je alleen met een goede analyse kan beantwoorden. Maar hoe werkt dat en welke tools zet je in?

Laat data het werk voor je doen

Data-analyses, big data & business intelligence. Het zijn welbekende termen binnen de IT-wereld. In essentie gaat het hierbij om het verzamelen, verbinden en verwerken van gegevens tot bruikbare inzichten. Data is belangrijk om meer inzicht te krijgen in je processen en de gestelde KPI’s. Maar juist de analyse zorgt ervoor dat je de processen efficiënter kan inrichten. Dat kan handmatig met bijvoorbeeld LEAN-methodieken, maar ook met diverse software. Op basis van algoritmes helpt de software je namelijk meer inzicht te verkrijgen in je data. Dus, hoe succesvol was die implementatie nu echt? Waar kun je verbeteren? En werkt iedereen ook volgens de nieuwe werkwijze? Je vindt de antwoorden in je systeemdata.

Vind de antwoorden

Start met de checklist

Download

Houd processen in de gaten

Wil je vooruit blijven gaan, moet je scherp blijven op je processen en ze ook blíjven evalueren. Je bedrijfsactiviteiten continu monitoren vormt hierbij het uitgangspunt. Daarmee krijg je snel visueel inzicht waar de knelpunten zitten en waar de workflow wordt verstoord.

SAP Signavio ondersteunt je hierin: de tool scant de gehele SAP ECC en SAP S/4 HANA omgeving, zorgt voor geavanceerde analyses en geeft concrete aanbevelingen. De volgende stap is om de individuele processen beter te bekijken. Dus, hoe verhoog ik het aantal order picks zonder fouten? En hoe worden de wachttijden voor transport verkort? Ook hiermee kan Signavio helpen door het snel signaleren en corrigeren van de verschillende bottlenecks. Kortom: met de juiste tools, maak je de juiste analyses, en uiteindelijk ook de juiste beslissingen.

Ontdek de kracht van SAP Signavio
Zoek jij een all-in-one-tool voor jouw BPM-processen? Laten we het dan hebben over SAP Signavio. Want met deze tool haal jij het maximale uit je business. Ik vertel je er graag meer over.
Jan Laros