Haal het beste uit jouw SAP S/4HANA implementatie met SAP Signavio

In een tijdperk van veranderingen en groeiende complexiteit, is het noodzakelijk om nieuwsgierig te blijven, en te ontdekken welke kansen en mogelijkheden er voor je liggen. Net als een avonturier of ontdekkingsreiziger die nieuwe horizonten verkent. Want als ontdekkingsreiziger, kun je jouw organisatie naar een toekomst vol nieuwe mogelijkheden en succes brengen. Gelukkig hoef je zo’n spannende reis niet alleen te trotseren. Er zijn genoeg tools en hulpmiddelen om de expeditie soepel te laten verlopen. SAP ACTIVATE helpt bijvoorbeeld om de juiste koers te bepalen en Signavio biedt scherp zicht op de weg die voor je ligt. Hieronder lees je hoe ze dat doen.

SAP ACTIVATE

De reis begint met RISE with SAP, waarbij het doel is om de organisatie te transformeren en een duurzame impact te creëren. RISE with SAP gaat hand in hand met SAP ACTIVATE. Een succesvolle methodiek, speciaal ontwikkeld voor SAP-projecten. In elke fase van SAP ACTIVATE, laat je bedrijfsprocessen en de adoptie ervan tot leven komen. Zoals een doorgewinterde gids, toont Signavio het belang en de impact van bedrijfsprocessen in de diverse fasen.

Discover- en prepare-fase

Tijdens de discover- en prepare-fase van SAP ACTIVATE, ligt de nadruk op het begrijpen van de bedrijfsprocessen en het vaststellen van de implementatievereisten. Denk maar eens aan een ontdekkingsreiziger die de route plant en voorbereidt, zo biedt Signavio een gestructureerde aanpak om bedrijfsprocessen in kaart te brengen en te analyseren. En Signavio Process Insights tilt dit naar een hoger niveau, door gebruik te maken van jouw SAP-data. Op basis van deze data wordt de huidige performance, de verbetervoorstellen en mogelijkheden tot innovatie, automatisch voorgesteld.

Explore-fase

Nieuwe mogelijkheden ontdekken doe je in de explore-fase. SAP ACTIVATE laat je nieuwe en functionele technische eisen zien, en Signavio Process Explorer helpt je met het verbreden van je horizon. Best practices worden gevalideerd en alternatieve scenario’s verkend. Met fit-to-standard-workshops worden processen efficiënter en effectiever ontworpen, voordat ze worden geïmplementeerd in het nieuwe SAP-systeem.

Realize-fase

In de realize-fase, vergemakkelijkt Signavio de daadwerkelijke transformatie van de organisatie naar S/4HANA. Als een deskundige architect, vertaalt Signavio de eerder gemodelleerde processen naar de configuratie in het nieuwe systeem. Dankzij de naadloze integratie met SAP-oplossingen, kunnen de procesmodellen in Signavio direct worden geïmporteerd. Hierdoor wordt de ontwerptijd verkort en het risico op fouten verminderd. Net als een waardevolle assistent, biedt Signavio ook de mogelijkheid om testscenario's af te leiden van de procesmodellen, zo verminder je de testinspanning en versoepel je de implementatie.

Deploy-fase

De reis gaat verder naar de deploy-fase. In deze fase worden tests uitgevoerd, gebruikers getraind en de systeemdocumentatie voorbereid. SAP Signavio ondersteunt organisaties bij het creëren van gebruikershandleidingen en trainingsmateriaal. De procesmodellen in Signavio communiceren instructies en procedures duidelijk naar de eindgebruikers, met als resultaat een snelle acceptatie van de nieuwe werkwijze.

Run-fase

In de run-fase zijn we bij ons doel aangekomen, maar dat betekent niet het einde van de reis. Hier komt namelijk het continue karakter van BPM naar voren. In deze fase helpt Signavio bij het identificeren van inefficiënties en mogelijke optimalisaties. Het is je waardevolle metgezel, die je begeleidt bij het verbeteren en aanscherpen van processen. Hiermee behaal je een duurzaam concurrentievoordeel. Ook kun je Signavio inzetten om te meten hoe succesvol de implementatie is geweest en of de doelstellingen zijn gerealiseerd.

Een reis vol uitdagingen

Net zoals een avontuurlijke ontdekkingsreis, is de transitie naar S/4HANA een reis vol uitdagingen, maar ook met beloningen. Met SAP Signavio aan je zijde, heb jij de sleutel in handen om meer impact te maken.

Ben jij die nieuwsgierige ontdekkingsreiziger? Neem dan contact op met Jan Laros en begin je reis met SAP.

Ontdek de kracht van SAP Signavio
Zoek jij een all-in-one-tool voor jouw BPM-processen? Laten we het dan hebben over SAP Signavio. Want met deze tool haal jij het maximale uit je business. Ik vertel je er graag meer over.
Jan Laros