De uitdaging voor standaardisatie WMS oplossing

We zien het warehouse steeds vaker een bottleneck worden bij bedrijven, mede ingegeven door de snel veranderende supply chain. De bestaande warehouse management oplossing kan de groeiende volumes niet bolwerken. De flexibiliteit mist om in te springen op veranderende business eisen. Dit wordt mede veroorzaakt door een WMS oplossing die geen real-time inzicht biedt in de dagelijkse operatie. Laat staan in de performance van het warehouse.

De oplossing voor standaardisatie WMS oplossing

Van maatwerk naar best practices

Gestandaardiseerde WMS-pakketten, ingericht met best practices, vormen de beste basis voor goede resultaten. We zien dan ook een flinke verschuiving van duur maatwerk naar slim profiteren van best practices.

3 ingrediënten voor soepele WMS implementatie

Hoe implementeer je de WMS oplossing soepel, op tijd en binnen budget? Dat is haalbaar voor organisaties met zowel een groot als bescheidener logistieke proces/magazijn. Het vraagt om 3 elementen, die samen een snelle ROI leveren: best practices, een modulaire opbouw en een gestandaardiseerde projectaanpak met focus op change management.

Ingrediënt 1: EWM template met best practices

Je hoeft het wiel voor gestandaardiseerde Intelligente Logistiek niet zelf uit te vinden. Dat hebben wij al gedaan, in de vorm van ons SAP-Qualified Partner Package: Intelligent Logistics. Dit package bestaat uit een kant en klare SAP EWM oplossing. Hiermee profiteer je van gestandaardiseerde basisprocessen voor inbound, outbound en house-keeping. De inrichting baseren we op best practices uit de logistieke markt en onze diepgaande kennis van en ervaring met SAP EWM.

Ingrediënt 2: modulaire opbouw om oplossing te verfijnen

Intelligent Logistics heeft een modulaire opbouw. Daarmee maken we de basisoplossing snel branche- of klantspecifiek en besparen organisaties veel tijd en geld. Bovendien hebben we het pakket verrijkt met een groeiend aantal innovatieve McCoy add-ons die de transformatie aanzienlijk versnellen.

Ons EWM performance dashboard maakt bijvoorbeeld vanaf dag 1 de meest gangbare warehouse KPI’s inzichtelijk. Met onze WM-EWM migration cockpit zet je de al opgebouwde logistieke logica in je bestaande SAP-WM-oplossing over naar de nieuwe SAP-EWM oplossing.

Ingrediënt 3: gestandaardiseerde projectaanpak met 3 pijlers

Implementatie van een standaard WMS oplossing vraagt om een gestandaardiseerde project aanpak. Die is bovendien alleen succesvol als je rekening houdt met de pijlers people, process en platform. Met onze standaard projectaanpak zijn we in staat om:

  • snel een gestandaardiseerd oplossing uit te rollen waarmee je de solide basis legt voor de verdere automatisering van je magazijn (platform);

  • de basis oplossing op efficiënte wijze te verrijken met klantspecifieke eisen en wensen (process);

  • te zorgen dat iedereen de WMS oplossing uiteindelijk gebruikt zoals bedoeld (people).

Zeker de ‘people’ component is een uitdaging bij een fit-to-standard benadering. Medewerkers passen zich immers aan de IT-oplossing aan, in plaats van andersom. De aanpak voor logistiek intelligente processen vraagt daarmee een slimme mix van processen, IT-oplossingen en change management.

Meer weten over standaardisatie WMS oplossing?

  • Een ECC migratie over de logistieke as heeft de nodige voordelen. Beginnen met een WM naar EWM migratie hoeft niet te wachten op de migratie van ECC naar S/4HANA, integendeel. Lees de blog.

  • Onze Intelligent Logistics oplossing helpt je voorop te lopen. In dit artikel lees je waarom. 

  • EWM migraties zonder business verstoringen? Het kan, met de juiste migratieaanpak. Lees meer.

  • Benieuwd welke Warehouse management oplossing bij jouw bedrijf past? SAP heeft verschillende smaken, zodat er altijd een bij jouw organisatie past. Bekijk de 5 opties.

Wil je van gedachten wisselen over de voordelen van standaardisatie voor jouw warehouse? Neem contact op met Bart de Bijl via bart.de.bijl@mccoy-partners.com of +31 6 11 00 68 99 en laat je inspireren.

De stap zetten naar Warehouse Excellence?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek over jouw SAP EWM behoeften.
Bart de Bijl