S/4HANA: Hoe pak je het aan?

Een transitie naar S/4HANA vraagt om meer dan IT. Het gaat tenslotte om meerwaarde voor de business. We delen graag de ingrediënten voor onze succesaanpak met je. 

Leg de basis met SAP Activate

SAP heeft een bewezen succesvolle standaard ontwikkeld. We volgen dan ook de Activate fasen

Ontdek de ‘Case for Change’ voor jouw bedrijf.

Strategische ambities vragen om een duidelijke richting. Definieer daarom eerst scherp de redenen voor een overstap naar S/4HANA, en doe dat met business én IT. De ervaring leert dat je hiervoor een stevige, inhoudelijke sparringpartner nodig hebt. Wij leveren inspiratie, laten je alle mogelijkheden zien én stellen de kritische vragen. Zo zorgen we dat je precies de juiste auto samenstelt. Dat doen we in een kort en krachtig Discovery traject.

Werk aan change management vanaf de start

Een succesvolle implementatie vraagt om meer dan IT. Besteed daarom in de projectaanpak vanaf de start aandacht aan de ‘people’ component, naast platform en processen. Wij ontwikkelden bijvoorbeeld de bewezen succesvolle Simply Change aanpak. Hiermee houd je grip op de acceptatie van de verandering, wat de totale projectkosten en risico’s beperkt.

Leer van best practices met fit-to-standard

De nieuwe realiteit op IT-gebied is standaardisatie waar het kan. We kijken vanuit best practices naar de aanpak en begeleiden je naar de standaard. Voor maatwerk is altijd ruimte, maar alleen als het bijdraagt aan de business case. Dit garandeert efficiënte processen en bespaart kostbare implementatietijd.

Verrijk de aanpak met unieke versnellers

We versnellen de aanpak en vergroten het resultaat nog verder met een unieke set McCoy versnellers. Een paar voorbeelden:

  • EASE: Ons transformatieplatform waarin alle betrokken partijen zien hoe de procesarchitectuur en onderlinge afhankelijkheden in elkaar steken.

  • SMART Re-use™. Deze methode is een alternatief voor een Greenfield- en Brownfield benadering. We blijven de pareltjes gebruiken waar in het verleden al succesvol in is geïnvesteerd. De weeffouten en het maatwerk die het proces nu in de weg zitten, passen we aan. Daarnaast voegen we toe wat nodig is voor de nieuwstee technologische mogelijkheden.

  • SMART Data Platform voor datamigraties.

  • SMART Finance

  • Intelligent Logistics. Een unieke totaaloplossing voor bedrijven die de hele logistieke keten toekomstbestendig willen maken.

Blijf sturen op waarde, ook na go-live

Na de go-live blijven we meelopen met onze klanten. Na de implementatie begint het voor hen tenslotte pas echt.

Advies nodig over SAP S/4HANA (Cloud)?
Plan vandaag nog een persoonlijk gesprek over jouw SAP S/4HANA behoeften.
Jan Laros