Services Procurement met SAP Fieldglass

Inkoop van diensten en inhuur van extern personeel is altijd een van de meest lastige jongentjes in de inkoopklas geweest. Voor veel, en met name bij grotere bedrijven, is het een categorie die ge-outsourced wordt. Bovendien wordt de toegevoegde waarde onderschat en wordt het daarmee slechts als een administratief proces gezien. Als onderdeel van de stap naar de intelligent enterprise worden verschillende spend categorieën bij elkaar gebracht. In dat kader hebben wij in het verlengde van onze SAP Ariba en SAP Succesfactors dienstverlening nu ook onze expertise uitgebreid naar inkoop van diensten & contingent workforce met SAP Fieldglass.

Wij zien in de markt een groeiende behoefte om deze categorie op te pakken. Dit wordt gedreven vanuit de volwassenheid van processen met daarnaast een verdere  en diepere integratie binnen de wereld van het SAP landschap. Daarbij het ook goed is om te vermelden dat SAP Fieldglass naast standaard integratie met SAP producten ook kan integreren met niet SAP producten.

Vanuit ons "More Than IT" gedachtegoed en onze jarenlange ervaring met SAP Inkoop & HR oplossingen weten we dat een integrale proces benadering het beste werkt. Juist in de wereld van Fieldglass zien we dit vaak ontbreken. Bedrijven gaan ofwel in zee met Managed Service Providers die een focus hebben die puur gericht is op externe inhuur en dominant zijn als inhuurkanaal, ofwel de situatie waarbij bedrijven zelf aan de slag gaan de implementatie van software, vaak gedreven vanuit de inkoopfunctie. In dat laatste geval durven wij inmiddels te stellen dat daarbij een integrale benadering cruciaal is voor het succes. Het verschil dat wij vanuit McCoy voor onze klanten maken is een daarom juist die integrale benadering. Dit doen wij vanuit op basis van de business case, met oog voor de benodigde veranderingen in de organisatie en met een naadloze aansluiting op bestaande inkoop & HR inhuur en onboarding processen.

Vaak is het startpunt waarop we met u in contact komen het opstellen van een business case voor een Vendor Management Systeem (VMS). Wilt u meer weten? Neem dan gerust contact op met Timo Scholten of Ronald Versteijnen.